Βild:Οι Έλληνες διώχνουν γερμανική επένδυση 300 εκατ. ευρώ

 

Άρθρο για την ελληνική γραφειοκρατία που δεν επιτρέπει να προχωρήσει μεγάλη επένδυση στη Δυτική Ελλάδα φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Οι Έλληνες δεν θέλουν 300 εκατ. ευρώ» είναι ο τίτλος του άρθρου, που αναφέρεται στην επένδυση που επιθυμεί να πραγματοποιήσει η εταρεία Phonotherm. Αναφέρεται χαρακτηριστικά:«Παρά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, έχει πολύ δρόμο μέχρι να ξεπεράσει την κρίση. Για παράδειγμα μια μεγάλη ιδιωτική επένδυση, ύψους 300 εκατ. ευρώ, κολλάει στην ελληνική γραφειοκρατία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γερμανική εταιρία Phonotherm, σχεδιάζει επί μήνες μια ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας στο νησί Πεταλάς στη Δυτική Ελλάδα. Όμως οι ελληνικές αρχές φέρονται να δηλώνουν πως δεν μπορούν να δώσουν συγκατάθεση για την επένδυση, αφού οι στόχοι της ενεργειακής πολιτικής έχουν καλυφθεί έως το 2020.

Ο γενικός διευθυντής της Phontherm είπε στη Bild: «Μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, μπορεί να παρουσιαονται τέτοιου είδους εμπόδια».