Γεννηματά: Εθνική ανάγκη για τον τόπο η εκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

«Εθνική ανάγκη για τον τόπο» χαρακτήρισε την εκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για συνεργασία στρατηγικής σημασίας απολύτως αναγκαία για τον τόπο.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στην Κοζάνη, η κ. Γεννηματά εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών και πρόσθεσε ότι «δημιουργούμε τον τρίτο, τον προοδευτικό πόλο διακυβέρνησης που έχει ανάγκη η χώρα μας».

«Η εποχή της λεηλασίας του ΠΑΣΟΚ και της απομόνωσης των δυνάμεών του τελείωσε οριστικά. Το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη ενός δυναμικού τρίτου εναλλακτικού πόλου, με αυτόνομο λόγο, και αυτοδύναμη στρατηγική» είπε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ είναι η «Κεντροαριστερά της λογικής», που εκφράζει «το ριζοσπαστικό Κέντρο, το Δημοκρατικό Σοσιαλισμό και την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στον πρόεδρο της Ν.Δ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, για τους ισχυρισμούς του ότι το ΠΑΣΟΚ εμπόδισε την περίοδο της συγκυβέρνησης να προχωρήσουν κάποιες από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
«Τους εμποδίσαμε να εφαρμόσουν το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά τους και είμαστε περήφανοι για αυτό», είπε η κ. Γεννηματά και τόνισε ότι «με ευθύνη της παράταξής του φτάσαμε έως εδώ».

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «από εδώ και στο εξής, κάθε ευρώ που χάνεται από την τσέπη του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του επιχειρηματία έχει την υπογραφή και τη φωτογραφία του κ. Τσίπρα».

Παράλληλα, έθεσε θέμα αναδιαπραγμάτευσης και βελτίωσης των αρνητικών σημείων της συμφωνίας, αναφερόμενη ειδικά στα θέματα της φορολόγησης των αγροτών, τις συντάξεις, της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.