Για «απύθμενο θράσος» του Αντ. Σαμαρά κάνουν λόγο πηγές της κυβέρνησης

Για «απύθμενο θράσος» του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κάνουν λόγο πηγές της κυβέρνησης, με αφορμή τοποθέτησή του για το πολυνομοσχέδιο.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι «είναι προφανές ότι η ετυμηγορία του λαού, η τριπλή απόρριψη της πολιτικής της Ν.Δ., δεν ήταν αρκετές ώστε να περιορίσουν το απύθμενο θράσος του κ. Σαμαρά».

«Μόνο το 2014, ο κ. Σαμαράς έλαβε μέτρα ύψους 10 δισ. ενώ είχε δεσμεύσει τη χώρα ως το 2018 με μέτρα ύψους 20 δισ. παραπάνω από την ισχύουσα συμφωνία, – η οποία ψηφίστηκε και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και προβλέπει μέτρα ύψους 5,6 δισ. σε βάθος τριετίας», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν: «Ο κ. Σαμαράς τολμά και μιλά για τα κόκκινα δάνεια τη στιγμή που κληροδότησε μηδενική προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ η κυβέρνηση, και η συμφωνία την οποία πέτυχε, την προστατεύουν».

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι «το αποτέλεσμα του 2014, υπολειπόταν στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, κατά 1% του ΑΕΠ από το στόχο. Αντίθετα, η σημερινή κυβέρνηση ξεπέρασε τον στόχο του 2015 κατά 1% του ΑΕΠ. Οι αριθμοί και τα στοιχεία της Eurostat μιλούν από μόνα τους για τα αποτελέσματα».

Επίσης αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς άφησε ως «κληρονομιά ανεργία, φτώχεια και επώδυνες δεσμεύσεις, πολλές από τις οποίες η παρούσα κυβέρνηση κατάφερε να ακυρώσει». «Άφησε κληρονομιά στη Νέα Δημοκρατία την ακροδεξιά του ομάδα, η οποία και προήχθη σε θέσεις αντιπροέδρων. Αλλά και τη στρατηγική της αριστερής παρένθεσης που τους κάηκε στο ζέσταμα. Τέλος, άφησε όλη αυτή την πολιτική αποτυχία, ως κληρονομιά στον κ. Μητσοτάκη», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.
«Ο λαός μας, όμως», επισημαίνουν στο σχόλιό τους κυβερνητικές πηγές, «δεν έχει όσο κοντή μνήμη θα ήθελαν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σαμαράς».

«Μνήμη έχουν οι εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά που πήραν βαθιά ανάσα με τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Μνήμη έχουν οι εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που σήμερα δικαιούνται περίθαλψη και δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία χωρίς το εισιτήριο των 5 ευρώ του κ. Σαμαρά. Μνήμη έχουν οι συνταξιούχοι των οποίων οι συντάξεις διασφαλίστηκαν με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση μετά από διαδοχικές περικοπές. Μνήμη έχουν οι δανειολήπτες των οποίων η πρώτη κατοικία προστατεύεται», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Αμετανόητο και προκλητικό χαρακτήρισε η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου τον Αντώνη Σαμαρά.

«Ίσως νομίζει πως με αυτό τον τρόπο μπορεί να κουκουλώσει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησής του που εφάρμοσε σκληρές μνημονιακές πολιτικές με φανατισμό μουτζαχεντίν» σχολίασε η κ. Παπαδοπούλου.

Τόνισε επίσης ότι «η δική του κυβέρνηση ήταν εκείνη που κυριολεκτικά επέβαλε επαχθή φορολογία στη μεσαία τάξη και στους μισθωτούς, πετσοκόβοντας παράλληλα μισθούς και συντάξεις» καθώς και ότι «η δική του κυβέρνηση ήταν εκείνη που δεσμεύτηκε στους δανειστές για απελευθέρωση των πλειστηριασμών, πλήρη κατάργηση της κοινωνικής προστασίας και κατάλυση των εργασιακών σχέσεων».

«Οι Έλληνες πολίτες ένιωσαν στο πετσί τους τα αποτελέσματα της δικής του διακυβέρνησης και γι’ αυτό δεν ξεχνούν», κατέληξε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.