Για διαστρέβλωση των δηλώσεων του περί τζιχαντιστών κάνει λόγο ο Ν. Κοτζιάς

Για διαστρέβλωση των δηλώσεων του περί τζιχαντιστών οι οποίοι πιθανόν να διέλθουν προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας έκανε λόγο, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας σημείωσε, μιλώντας στο MEGA, ότι απλώς είχε απαντήσει – σε ερώτηση γερμανικού μέσου ενημέρωσης – ότι, σε περίπτωση που οι δυνάμεις που κυριαρχούν στην Ευρωζώνη «αποσταθεροποιούσαν την κατάσταση στην Ελλάδα», τότε το αποτέλεσμα θα ήταν ένα τρομερό κύμα μεταναστών, ανάμεσα στους οποίους θα υπήρχαν «και άνθρωποι εκτός ελέγχου».

Συμπλήρωσε δε ότι, όταν ο ίδιος, στις αρχές του 2015, είχε θέσει το ζήτημα της τρομοκρατίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε θεωρηθεί από Ευρωπαίους συναδέλφους του ότι προσπαθoούσε να εκτρέψει την προσοχή από το ζήτημα της Ουκρανίας, λόγω φιλικών αισθημάτων προς τη Ρωσία. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, οι κατοπινές εξελίξεις τον δικαίωσαν.

Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την άποψή του ότι η Ελλάδα εμφανίζει χαρακτηριστικά «αποικίας χρέους», ενώ αρνήθηκε ότι η υπογραφή της συμφωνίας με τους εταίρους, τον Ιούλιο, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δικαιώνει την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου, το 2010, για ένταξη της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων.