Για θριαμβολογία επί μίας «κατασκευασμένης εικονικής πραγματικότητας» κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ

Για θριαμβολογία επί μίας «κατασκευασμένης εικονικής πραγματικότητας» κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2016.
«Η κυβέρνηση θριαμβολογεί κατασκευάζοντας μια εικονική πραγματικότητα στην οικονομία, μέσα από τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, την ώρα που οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές των πολιτών προς το Κράτος αυξάνονται συνεχώς, με το κράτος να έχει κηρύξει ουσιαστικά εσωτερική στάση πληρωμών, οδηγώντας σε ασφυξία την πραγματική οικονομία» σχολιάζουν σε κοινή τους δήλωση ο βουλευτής Φθιώτιδας Χρ. Σταϊκούρας και ο βουλευτής Κορινθίας, Χρ. Δήμας.

Σύμφωνα με τους ίδιους βουλευτές, από τα στοιχεία «αποδεικνύεται ότι, αν συνυπολογιστεί και η υστέρηση των δαπανών του ΠΔΕ, τότε τα χρήματα που λείπουν από την αγορά για να κινηθεί ικανοποιητικά, η απαιτούμενη ρευστότητα, αντιστοιχούν περίπου στο ποσό που προκύπτει από την υπέρβαση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος».
«Με απλά λόγια: Το κράτος παραμένει ο χειρότερος κακοπληρωτής, κάτι που έχει ως συνέπεια πολίτες και επιχειρήσεις να μη μπορούν να ανταποκριθούν με τη σειρά τους στις δικές τους υποχρεώσεις. Έτσι ο φαύλος κύκλος δεν έχει τέλος. Είναι προφανές ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Απαιτείται άμεσα η εφαρμογή μιας διαφορετικού μείγματος συνεκτικής οικονομικής πολιτικής, προκειμένου η χώρα να βαδίσει πιο αποτελεσματικά προς τους στόχους της», καταλήγουν οι δύο βουλευτές της Ν.Δ.