Για «πολιτική σαμποτάζ» κατηγορεί την αντιπολίτευση ο Πάνος Σκουρλέτης

Για «πολιτική σαμποτάζ» κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι η αντιπολίτευση «σκίζει σήμερα τα ιμάτιά της για αντικοινωνικά μέτρα».

«Η αντιπολίτευση σήμερα αν της βάλεις έναν τίτλο σε σχέση με αυτά που κάνει λέγεται “σαμποτάζ” και νεοφιλελεύθερος λαϊκισμός, τύπου Μητσοτάκη. Αυτό σήμερα βλέπουμε κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία και τους άλλους δορυφόρους, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν οι όροι για κάτι τέτοιο, ενώ διερωτήθηκε: «Να βάλει ποιους; Ποιες δυνάμεις θα μπορούσαν σήμερα να συμμετάσχουν; Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αρνείται να κάνει μια στοιχειώδη αυτοκριτική; Το ΠΑΣΟΚ…που έχει ονόματα βαρίδια στο εσωτερικό του;»

Για το Ποτάμι ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «είναι ένα άμορφο πράγμα, το οποίο τα έχει όλα σε συσκευασία ενός», ενώ αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για την Ένωση Κεντρώων.

Σε ό,τι αφορά τον προβληματισμό που εκφράζεται εντός του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό όπου ο καθένας έχει τη δική του άποψη» και τόνισε ότι «κανείς αυτή τη στιγμή δεν αμφισβητεί τις συνολικές επιλογές της κυβέρνησης».

Αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης ο υπουργός Περιβάλλοντος παρατήρησε ότι «κλείνει μια παρένθεση μιας περιόδου που ξεκίνησε την επομένη των εκλογών» και υπάρχουν πλέον σταθερές παράμετροι στο πεδίο της οικονομίας.

«Γνωρίζει ο άλλος τι πρόκειται να γίνει στο ασφαλιστικό, τι πλαίσιο έχουμε στη φορολογική νομοθεσία, τι θα συμβεί με τα κόκκινα δάνεια, τι έχει συμβεί με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τι συζήτηση γίνεται για το χρέος», είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε τα μέτρα «πιο ήπια από αυτά που είχαν υποστεί οι εργαζόμενοι και τα μεσαία στρώματα», για να συμπληρώσει, όμως, οτι δεν είναι εύκολα αφού «τα δύο προηγούμενα μνημόνια λειτουργούν προσθετικά και άρα μειώνουν τις ήδη καταπονημένες αντοχές του ελληνικού λαού».

Έχουμε μπροστά μας κι άλλα ζητήματα τα οποία δεν έχουν ανοίξει, όπως τα θέματα των εργασιακών σχέσεων, πρόσθεσε και εκτίμησε πως πλέον «μπορούμε με βεβαιότητα να μιλάμε ότι μπαίνουμε στον δρόμο της ανάκαμψης».

Για τα μέτρα που θα ψηφιστούν πριν το Eurogroup της 24ης Μαΐου αναγνώρισε ότι η έμμεση φορολογία έχει «αντικοινωνική χροιά», αλλά τόνισε ότι «εντάσσεται στην ανάγκη να επιτευχθεί ο συνολικός στόχος».

Σχετικά με τον αποκαλούμενο “κόφτη” των δαπανών χαρακτήρισε «μεγάλο όφελος» το γεγονός ότι δεν θα προβλέπονται συγκεκριμένα μέτρα. «Επιμείναμε να μην ψηφιστούν συγκεκριμένα μέτρα για να έχει λόγο η ελληνική κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Σκουρλετης και εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί η ενεργοποίηση του μηχανισμού, με βάση τα οικονομικά στοιχεία που ήδη υπάρχουν.