Για τη Δευτέρα 30 Μαΐου διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής

Για τη Δευτέρα 30 Μαΐου διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο κατηγορούμενος Γιώργος Σταμπέλος , προσκόμισε δήλωση της εκπροσώπου του, η οποία χθες δήλωσε κώλυμα με αποτέλεσμα το δικαστήριο να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο διορισμό άλλου υπερασπιστή.

Στη δήλωση η συνήγορος γνωστοποιεί στο δικαστήριο πως δεν έλαβε άδεια παράστασης στη δίκη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας και ότι η απόφαση του δικαστηρίου να διορίσει αυτεπαγγέλτως άλλον συνήγορο στον εντολέα της είναι άκυρη καθώς ο κατηγορούμενος δεν ζήτησε κάτι τέτοιο. Ζήτησε δε τη διακοπή της δίκης, έως ότου λυθεί το θέμα ώστε να μπορεί να παρασταθεί για τον εντολέα της.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα με ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως Έδρας και διέκοψε τη διαδικασία, προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας ο ένας εκ των διορισθέντων χθες συνηγόρων, ο οποίος δήλωσε πως αποδέχεται καταρχήν το διορισμό του αν και, όπως είπε, ο Σταμπέλος δήλωσε σε επικοινωνία που είχαν πως δεν τον αποδέχεται καθώς έχει δικηγόρο.

Η Πολιτική Αγωγή σε γραπτή δήλωσή της αναφέρεται σε «μεθοδεύσεις των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών για παρέλκυση της δίκης», ενώ αποδίδει «υποκριτικό χαρακτήρα» σε δηλώσεις τους περί «διακαούς επιθυμίας τους», για επιτάχυνση της δίκης.