Για «φτηνές προσωπικές επιθέσεις» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Σοφία Σακοράφα

Για «φτηνές προσωπικές επιθέσεις» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα καταλογίζοντάς του «ένοχη σιωπή» για «το υπερταμείο, τη φορολεηλασία, τον ΕΝΦΙΑ, το ασφαλιστικό, τη συμφωνία παράδοσης του ελληνικού λαού και της Ελλάδας για 99 χρόνια στους δανειστές» που είχε καταδικάσει με προηγούμενη δήλωσή της.

Υιοθέτησαν «λογικές “αυριανικού τύπου” και φτηνών προσωπικών επιθέσεων» σημειώνει η κ. Σακοράφα με αφορμή την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτησή της για «ντροπή» που νιώθει επειδή «κάποτε ήλπισα μαζί σας» και που «προέτρεψα και το λαό μας να ελπίσει μαζί σας».

Προηγήθηκε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου που την κατηγορούσε ότι «μάλλον είδε την πορεία της στον κόμμα ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση» και χαρακτήρισε «παράδοξο να παριστάνει τον διαπρύσιο κήρυκα της ηθικής και της αγωνιστικότητας».

Η κ. Σακοράφα επανέρχεται και υποστηρίζει ότι «ο αριστερός έναντι του ήθους της αριστεράς δεν είναι δήθεν φορέας της. Είναι το ηθικό υποκείμενο των δράσεών του».

«Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να εξετάσουμε την πορεία όλων, επαγγελματική και πολιτική, από την αρχή έως σήμερα, για να εξακριβώσουμε το βιογραφικό του καθενός, για να διαπιστώσουμε την έμπρακτη συνέπεια του καθενός και για να διακρίνουμε ανάμεσα σε δοτούς και πάντα αιρετούς» σημειώνει.

Υπογραμμίζει ότι θα πρέπει «να θυμηθούμε την κρίσιμη στιγμή ποιος είπε ΟΧΙ, αδιαφορώντας για πολιτικές καριέρες και υπουργεία και θώκους. Ήταν τότε που η κάθετη απόφασή μου να μην παραδώσω την έδρα μου, ώστε να συνεχίσω να υπηρετώ την εντολή των πολιτών που με εμπιστεύθηκαν, θέτοντας πάντα τις επιλογές μου στην κρίση τους, έβρισκε σύμφωνη την ηθική του τότε ΣΥΡΙΖΑ».

Χαρακτηρίζει καταγεγραμμένο το όχι που υπηρετεί «και δεν το χαρίζω σε κανέναν από αυτούς που εν μια νυκτί το μετέτρεψαν σε ντροπιαστικό ΝΑΙ».

Κλείνοντας τονίζει ότι «σε τέτοιου είδους χυδαίες και ανήθικες επιθέσεις δεν πρόκειται να απαντήσω ξανά. Θα ασκώ όμως διαρκώς και επιμόνως σκληρό έλεγχο, σκληρή κριτική, θα συμμετέχω στην προσπάθεια ανασυγκρότησης ενός αληθινού πολιτικού οράματος, στα κινήματα ανατροπής και πραγματικής κοινωνικής αλληλεγγύης».

Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να υπονομεύσει αυτή τη στάση και ότι είναι επίσης δεδομένο ότι «οι ίδιοι έχουν τόσο πολύ υπονομεύσει τον εαυτό τους, που κάθε τέτοια προσπάθεια τους επιστρέφει με τρόπο εντυπωσιακό και αμείλικτο».