Για 208 εκατ ευρώ πούλησε ο ΟΤΕ στην ΑrabSat

ΟΤΕ

Σε συμφωνία με την ArabSat ήρθε ο ΟΤΕ για την πώληση του 99,05% της Hellas Sat, η οποία διαχειρίζεται το δορυφόρο HellasSat2.

Το τίμημα για την αγορά έφτασε τα 208 εκατομμύρια ευρώ και «ισούται με την αξία των δραστηριοτήτων της Hellas Sat, η οποία ανέρχεται στα €157 εκατομμύρια και των διαθεσίμων της Hellas Sat κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής που εκτιμώνται σε €53,4 εκατομμύρια», ενώ παράλληλα, ο ΟΤΕ θα εισπράξει €7 εκατομμύρια ως μέρισμα.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το β’ τρίμηνο του 2013, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, ενώ τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

«Πετύχαμε μια σημαντική συμφωνία, η οποία εξασφαλίζει τους καλύτερους δυνατούς και πλέον συμφέροντες όρους και επιπλέον αξία για όλους τους εταίρους. Το Ελληνικό και Κυπριακό Δημόσιο θα αποκτήσουν έναν αξιόπιστο επενδυτή που έχει τους πόρους για να προβεί στις απαραίτητες επενδύσεις» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

«Έτσι διασφαλίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου στο διάστημα και ο χαρακτήρας τους ως διαστημικές χώρες (Space-faring nations). Η Hellas Sat πωλείται σε μια κορυφαία εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών με μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές και με πρόδηλο ενδιαφέρον να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο ΟΤΕ αποεπενδύει από την Hellas Sat αποκομίζοντας ικανοποιητικό τίμημα, γεγονός που του επιτρέπει να επικεντρωθεί στις κύριες δραστηριότητές του» υπογράμμισε ο κ. Τσαμάζ.

Η Hellas Sat ιδρύθηκε το 2001 και είναι ο αποκλειστικός διαχειριστής του ελληνικού δορυφόρου Hellas Sat 2, που θεωρείται από τους πιο ισχυρούς δορυφόρους με ευρεία ευρωπαϊκή κάλυψη.

Ο Hellas Sat 2 εκτός από την Ευρώπη, καλύπτει τη Μέση Ανατολή και Νότια Αφρική, διαθέτει πάνω από 100 πελάτες σε 26 χώρες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις περιοχές κάλυψης με την προσφορά μιας ευρείας γκάμας δορυφορικών υπηρεσιών, όπως δορυφορική τηλεόραση, κάλυψη γεγονότων, δορυφορικό ίντερνετ και ψηφιακές δορυφορικές τηλεπικοινωνίες, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο στρατηγικά την τροχιακή θέση των 39 μοιρών Ανατολικά όπου είναι στραμμένες σήμερα οι δορυφορικές κεραίες 2,5 περίπου εκατομμυρίων συνδρομητών.