Γ. Δραγασάκης: Δεν υπήρχε σχέδιο Β, Χ ή οτιδήποτε άλλο από τον κ. Βαρουφάκη

Την ύπαρξη «Plan X» διαψεύδει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, καταγγέλλοντας ότι «γίνεται μία προσπάθεια από κάποιους να ξαναγραφτεί η Ιστορία».

«Δεν υπήρχε σχέδιο Β, Χ ή οτιδήποτε άλλο από τον κ. Βαρουφάκη» ξεκαθαρίζει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» και προσθέτει ότι «του είχα ζητήσει γραπτή εισήγηση, μου είχε πει ότι θα μου στείλει 60 σελίδες, δεν μου τις έστειλε ποτέ».

Υπογραμμίζει δε, ότι «τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές μελετούσαμε ποικίλα ενδεχόμενα», διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι δεν δόθηκε ποτέ εντολή εφαρμογής σχεδίου ρήξης.

Όσον αφορά στην αποκάλυψη του κ. Βαρουφάκη περί συμφωνία Αθήνας – Πεκίνου για τη χορήγηση πιστωτικής γραμμής, ο κ. Δραγασάκης σπεύδει να σημειώσει ότι υπήρξε συζήτηση για το ενδεχόμενο να συμμετάσχει το Πεκίνο σε εκδόσεις εντόκων γραμματίων ή αναπτυξιακό δανεισμό. «Δεν υπήρξε όμως, ποτέ συμφωνία για χρηματοδότηση» συμπληρώνει.

Σε ξεχωριστό του άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για τον «Ένα Χρόνο Αριστερά», τονίζει ότι «ελληνική κυβέρνηση, από την πρώτη μέρα της εκλογής της, επιδίωξε με συνέπεια μια “συμφωνία-γέφυρα” που θα μπορούσε να “γεφυρώσει”, να ικανοποιήσει, δηλαδή, συνδυασμένα εκκρεμότητες της πέμπτης αξιολόγησης του δεύτερου Μνημονίου, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με τις ανάγκες αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, ανάκαμψης της οικονομίας και καταπολέμησης των εκρηκτικών ανισοτήτων, στο πλαίσιο μιας νέας συμφωνίας που θα οδηγούσε σε μια νέα μεταμνημονιακή εποχή».

«Πέραν της οικονομικής ασφυξίας που επιβλήθηκε στη χώρα και τον λαό, υπήρξαν σχέδια και προσπάθειες από εγχώριες δυνάμεις και κέντρα ισχύος της Ευρώπης, που επιδίωκαν όχι μόνο την άσκηση πίεσης, αλλά ακόμη και τη δημιουργία χαοτικών οικονομικών καταστάσεων, με στόχο την κατάρρευση ή την ανατροπή της κυβέρνησης» προσθέτει και καταλήγει: Έδωσαν οι ίδιοι και όνομα στα σχέδια αυτά, τα ονόμασαν «αριστερή παρένθεση».