Γ. Δραγασάκης: Η κυβέρνηση δεν συζητεί ούτε νέες περικοπές, ούτε νέα μέτρα

Μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν συζητεί ούτε νέες περικοπές, ούτε νέα μέτρα στέλνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης θέτοντας ως όριο τη συγκεκριμένη συμφωνία «την οποία έχουμε υπογράψει και την οποία τηρούμε». Ο ίδιος απέφυγε να συνδέσει το προσφυγικό με την πρώτη αξιολόγηση, ωστόσο, τόνισε ότι όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δυνατότητα «να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews» τόνισε ότι «κάθε εμπλοκή, κάθε απαίτηση εκτός των συμφωνηθέντων δεν είναι θέμα μόνο δικό μας, αλλά όλης της Ευρώπης και των θεσμικών της οργάνων».

Ο κ. Δραγασάκης εκτιμά ότι το προσφυγικό δεν συνδέεται άμεσα με την πρώτη αξιολόγηση, συμπληρώνει ωστόσο ότι «όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και διαμορφωθούν θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δυνατότητά μας να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

Κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι «δέσμιος ομάδων και ξεπερασμένων νοοτροπιών στο κόμμα του» και σχολιάζοντας το αίτημά του για απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. «αδιαφορεί για τις συνέπειες ή συνειδητά επιλέγει την καθυστέρηση της αξιολόγησης και την επαναφορά της αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία».

Τέλος για την πρόταση της Ν.Δ. περί εξεταστικής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, απαντά ότι «η εξεταστική δεν πρέπει να προβάλλεται ως φόβητρο ή ως απειλή, αλλά ως μια ευκαιρία, αν κριθεί σκόπιμο, για να διερευνηθούν όσα έχουν συμβεί στον τραπεζικό τομέα».