Γ. Κατρούγκαλος: Θέλουμε να ακούσουμε τις αντιπροτάσεις των αγροτών

Θέλουμε να ακούσουμε τις αντιπροτάσεις των αγροτών, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ότι βασική υποχρέωση μιας εκλεγμένης κυβέρνησης είναι να βρίσκεται σε έναν συνεχή διάλογο με την κοινωνία.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) Γιώργο Βερνίκο, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί αυτόν το διάλογο σε όλα τα επίπεδα και σημείωσε:

«Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός κάλεσε ξανά, για παράδειγμα, τους αγρότες να συζητήσουν μαζί μας, για να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε ακόμα δικαιότερες τις σκέψεις και τις προτάσεις που εμπεριέχονται στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Θεωρούμε ότι εξυπηρετούν την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη οι προτάσεις αυτές. Θέλουμε, όμως, να ακούσουμε και τις αντιπροτάσεις των αγροτών για κάθε πιθανή βελτίωση που μπορούν να έχουν».

Αναφερόμενος στον ρόλο της ΟΚΕ, είπε ότι πρόκειται για θεσμό που από το Σύνταγμα αποτελεί το θεσμοποιημένο βήμα του κοινωνικού διαλόγου ανάμεσα στους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων και της Πολιτείας. «Όπως κάναμε, λοιπόν, και με τις γενικές αρχές της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, έτσι και σήμερα θεωρήσαμε υποχρέωσή μας και σε αυτό το επίπεδο του διαλόγου να ενεργοποιήσουμε την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, ώστε να εξασφαλίσουμε και εδώ μια δυνατότητα για ευρύτατη κοινωνική, αλλά και επιστημονική συζήτηση».

Ειδικότερα για τους αγρότες ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι η κυβέρνηση έχει και δικές μας ιδέες για βελτιώσεις, και περιμένει να ακούσει και τις δικές τους. «Αλλά αντιλαμβάνεστε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να γίνει διάλογος, και για να γίνει διάλογος πρέπει να έρθουν στην πρόσκληση αυτήν που τους έχουμε απευθύνει και να συμμετέχουν» πρόσθεσε.