Γ. Κατρούγκαλος: Κι εγώ κομμουνιστής είμαι

Κομμουνιστής δήλωσε ότι είναι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε ομιλία του, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Την ώρα που ο υπουργός αναφερόταν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια να μην θιγούν περαιτέρω τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και πως αν ήταν άλλοι στη θέση της παρούσας κυβέρνησης, το ΕΚΑΣ θα είχε ήδη κοπεί, ακούστηκαν από το ακροατήριο έντονες διαμαρτυρίες.

Σε μία αποστροφή του λόγου του, μέσα σε κλίμα αντιπαράθεσης, ο υπουργός δήλωσε: «Κι εγώ κομμουνιστής είμαι, επιθυμώ ένα άλλο σύστημα», προσθέτοντας ότι «δεν θέλει μια νέα Βάρκιζα».

Ο υπουργός Εργασίας πάντως επανέλαβε ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι η περικοπή των συντάξεων δηλώνοντας για μια ακόμη φόρα ότι «οι κύριες συντάξεις δεν θα μειωθούν και θα φροντίσουμε ούτως ώστε να μην υπάρξει καμία απολύτως μείωση που να θίξει το εισόδημα των μικρών και μεσαίων συνταξιούχων».

Οι δηλώσεις πάντως του υπουργού δεν έπεισαν τους επαγγελματίες που διαβλέπουν στις προθέσεις της κυβέρνησης κούρεμα των συντάξεων.