Γ. Κουμουτσάκος: Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει τα μέτρα στη Βουλή

«Οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τη χώρα. Η κυβέρνηση έφερε τη χώρα στο σημείο μηδέν, προσπαθεί να περιορίσει τον δημόσιο διάλογο στα 3,6 δισ. και αποσιωπά ότι το συνολικό πακέτο που φορτώνει στην κοινωνία ξεπερνά τα 12 δισ.» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε:

«Ο λογαριασμός είναι αβάσταχτος αφού ο κάθε πολίτης θα αποδίδει στο κράτος το 60% του μειωμένου εισοδήματός του».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα στη Βουλή, εξηγώντας:

«Οι χειρισμοί της κυβέρνησης, οι καθυστερήσεις, η συνειδητή μετάθεση αποφάσεων έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση και τη χώρα σε αδιέξοδο δίλημμα: ή μία βαριά συνθηκολόγηση με δυσβάστακτα μέτρα ή μία καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη. Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμπράξει με κανένα από τα δύο αυτά διλήμματα.»

Ειδικότερα για το ασφαλιστικό είπε ότι η θέση της ΝΔ είναι σταθερή: άρνηση στην ψήφιση του νομοσχεδίου που είναι αντιαναπτυξιακό.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αγοράσει κάτι που ήδη υπήρχε και ήταν η απόφαση του Συμβουλίου του Νοεμβρίου του 2012.

Χαρακτήρισε υπερβολικές τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, αλλά σημείωσε ότι είναι αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης και της λάθος τακτικής στην διαπραγμάτευση.

Σχετικά με τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι οι παρεμβάσεις του προέδρου της ΝΔ γίνονται όταν κρίνεται σκόπιμο.

«Ούτε συχνά ούτε αραιά. Μόνο κριτήριο η ουσία» σημείωσε και παρέπεμψε στη σχετική δήλωση του κ. Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στην κινητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε ότι η συντονίστρια Εξωτερικών του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη έχει εκφράσει την ανησυχία της και έχει επισημάνει την ανάγκη να υπάρξει νηφαλιότητα, ψυχραιμία και ανάληψη διπλωματικών πρωτοβουλιών.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ενημέρωσης των εταίρων και των συμμάχων. Πλήρης, συνεχής και ουσιαστική. Νηφαλιότητα και ψυχραιμία που θα συνοδεύεται από την απαραίτητη αποφασιστικότητα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα γίνει οποιαδήποτε κίνηση που θα επιτρέψει στην Τουρκία να πετύχει επιδιώξεις της, διπλωματικές ή άλλες”, υπογράμμισε.

Για την επέτειο των 6 χρόνων από τα γεγονότα της Marfin, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι αντιπροσωπεία βουλευτών θα βρεθεί στο σημείο για να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων.