Γ. Κουμουτσάκος: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το πληρώνουν πλέον οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί

Ένας χρόνος από το δημοψήφισμα και η ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «παρωδία», «μνημείο αναξιοπιστίας και ανευθυνότητας», καθώς και «έγκλημα εις βάρος του λαού» το οποίο και κόστισε ακριβά.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε πως το αποτέλεσμα των χειρισμών της κυβέρνησης και του δημοψηφίσματος το πληρώνουν πλέον οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί επιρρίπτοντας ξεκάθαρα ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα. «Όλα τα γνώριζαν στην κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας άλλα σχεδίαζε, άλλα ζήτησε και άλλα έκανε. Όταν οι πολίτες είπαν “όχι”, εκείνος έκανε δεκτές σκληρότερες προτάσεις των δανειστών. Είναι έγκλημα γιατί κόστισε δεκάδες δισ. Επρόκειτο για έγκλημα συνειδητό. Γνώριζαν τις συνέπειές του. Τα στοιχεία που υπάρχουν είναι συγκλονιστικά» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος κατηγορώντας την κυβέρνηση πως αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αρνείται να συζητήσει το αίτημα της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε μάλιστα και στις αποκαλύψεις του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ επισημαίνοντας πως σχεδιαζόταν κήρυξη έκτακτης ανάγκης, διασφάλιση βασικών αγαθών από υπουργεία, εθνικοποίηση τραπεζών.

«Ο κ. Τσίπρας πριν το δημοψήφισμα είχε επισκεφθεί το Υπουργείο Άμυνας. Ο κ. Καμμένος δήλωνε τότε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας» είπε ο κ. Κουμουτσάκος παρουσιάζοντας στοιχεία που, σύμφωνα με τη ΝΔ, αποδεικνύουν πως η απόφαση για το δημοψήφισμα στοίχισε στη χώρα και τους πολίτες περισσότερα από 70 δισ. ευρώ.

Όπως είπε το Δημόσιο έχασε 25 δισ. ευρώ, χάθηκαν σοβαρές επενδύσεις, χάθηκαν 21 δισ. από το γεγονός ότι η οικονομία παραμένει στην ύφεση ενώ έκανε λόγο για απώλεια 21 δισ. ευρώ του ΑΕΠ, 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό, μειώσεις 3 δισ. από εισπράξεις από τη ναυτιλία, μείωση στις εξαγωγές κατά 1,7 δισ. ευρώ ενώ τα λουκέτα στο α’ εξάμηνο του 2016 αυξήθηκαν κατά 42%. Σύμφωνα με τη ΝΔ, το δημοψήφισμα προκάλεσε τεράστια ζημιά στη χώρα καθώς στα μέτρα αυτά δεν περιλαμβάνονται και τα μέτρα λιτότητας αλλά και ο κόφτης που, σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, μπορεί να φτάσουν και τα 17 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ οι ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού είναι τεράστιες, καθώς, όπως είπε, γνώριζαν στην κυβέρνηση πως θα έσερναν τη χώρα εκτός προγράμματος με καταστροφικές συνέπειες.