Γ. Ντάισελμπλουμ: Είμαστε πολύ κοντά στο τέλος του κυπριακού προγράμματος

Jeroen Dijsselbloem, Dutch finance minister and president of the Eurogroup, speaks during a news conference following a meeting of European finance ministers in Brussels, Belgium, on Monday, March 9, 2015. Greece will resume talks with its creditors this week after euro-area finance ministers demanded urgent action to avert an impending cash crunch. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg *** Local Caption *** Jeroen Dijsselbloem

Αισιόδοξος για την πορεία της κυπριακής οικονομίας δηλώνει ο πρόεδρος του Eurogroup , Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας ότι η ανάκαμψη ήταν ταχύτερη και ισχυρότερη του αναμενομένου.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πολίτης» ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επισημαίνει ότι βρίσκεται σε επαφή με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, για τη διαχείριση των «ανοικτών» θεμάτων και την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Είμαστε, τονίζει, πολύ κοντά στο τέλος του προγράμματος, καθώς τα περισσότερα μέτρα έχουν υλοποιηθεί και στους επόμενους μήνες θα συζητηθεί με την κυπριακή κυβέρνηση ο τρόπος εξόδου της χώρας από το μνημόνιο.

Καταλήγοντας, ο Ντάισελμπλουμ κάνει ειδική μνεία στην προοπτική επανένωσης της νήσου, επισημαίνοντας ότι «είναι ενδιαφέροντα όλα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο».