Γ. Ντάισελμπλουμ: Οι «κόκκινες» γραμμές για το χρέος στο τελευταίο Eurogroup ήταν πολύ λίγες

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως αναμένει οι διαπραγματεύσεις για τις περικοπές δημοσίων δαπανών και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα να έχουν καταλήξει σε οριστικό αποτέλεσμα εγκαίρως, ενόψει της επόμενης συνόδου της Eurogroup την 24η Μαΐου, προκειμένου να μπορέσουν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για ένα πρόγραμμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, σε τρία στάδια, όπως ανέφερε.

Οι «κόκκινες» γραμμές για το χρέος στο τελευταίο Eurogroup ήταν πολύ λίγες, ανέφερε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, τονίζοντας ότι το μόνο μεγάλο «όχι» αφορά στο ονομαστικό «κούρεμα» του χρέους.

Ο Ντάισελμπλουμ είπε στο Ρόιτερς ότι οι συνομιλίες για την Ελλάδα τη Δευτέρα κύλησαν απροσδόκητα ομαλά, παρότι είχαν ακουστεί δυσοίωνοι ήχοι από τη Γερμανία και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πριν από τη διεξαγωγή των συνομιλιών.

Πρόσθεσε πως τώρα περιμένει η Αθήνα να οριστικοποιήσει τους σχεδιασμούς και τις περικοπές δαπανών, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις εγκαίρως για τον επόμενο γύρο των συνομιλιών, την 24η Μαΐου.