Γ. Πλακιωτάκης: Η κυβέρνηση ξεπούλησε τζάμπα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Επίθεση στην κυβέρνηση για το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών εξαπέλυσε ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ., Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Κάνοντας λόγο για «τεράστιες ευθύνες», ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση ξεπούλησε τζάμπα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και προκάλεσε καταστροφή, ζημιώνοντας το δημόσιο. Φόρτωσε, συνέχισε, νέα βάρη στους φορολογούμενους και γι’ αυτό «αντί να πανηγυρίζει ας ετοιμάσει την απολογία της».

Κριτική άσκησε και στο ζήτημα της μετανάστευσης, επισημαίνοντας ότι «οι κραυγές της κυβέρνησης για ανοιχτά σύνορα, οι δηλώσεις για μετανάστες που λιάζονται, το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας, ήταν αρνητικά μηνύματα». «Είναι φανερό ότι πολλά κράτη αλλάζουν στάση ως προς το προσφυγικό ζήτημα και η αλλαγή αυτή μπορεί να επιφυλάσσει κινδύνους. Το προσφυγικό, η διεθνής τρομοκρατία, ο πόλεμος κατά του ISIS απαιτούν από όλους συνέπεια και συναίσθηση ευθύνης» σημείωσε εν συνεχεία.

Αναφορά έκανε και στο ασφαλιστικό σύστημα, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό για «παιχνίδι ανευθυνότητας», καθώς όπως εξήγησε, «δεν μπορεί να προχωρά σε περικοπές 2 δισ. και να λέει άλλα». Δεν μπορεί να μιλάει για συνεννόηση, πρόσθεσε, και ταυτόχρονα να βρίζει τα κόμματα της αντιπολίτευση.

Σχετικά με τη γενικότερη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Πλακιωτάκης παρατήρησε ότι όσα μεσολάβησαν τους τελευταίους μήνες γύρισα τη χώρα πίσω, καθώς όλα άλλαξαν προς το χειρότερο.