Γ. Πλακιωτάκης: Το άγχος του κ. Τσίπρα είναι και κομματικό και προσωπικό

HAm??d?? ????ò????U üDS ???// ?????? ?õd? EM???J????.(EUROKINISSI-??Q?U E?I?

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή και τα όσα έγιναν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Τσίπρας αφού προκάλεσε αστάθεια στην κυβέρνηση του, άρχισε να ψάχνει συνενόχους, κάνοντας πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, είπε ο κ. Πλακιωτάκης, μιλώντας στην ΚΟ της Ν.Δ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο Πρωθυπουργός, μετά τις κάλπικες υποσχέσεις επιστράτευσε την κάλπικη συνεννόηση, καταφεύγοντας στο συμβουλίο αρχηγών.

«Εκεί το παιχνίδι του χάλασε. Ο κ. Τσίπρας ξεσκεπάστηκε. Είχε το θράσος να κατηγορήσει σχεδόν όλες τις πολιτικές δυνάμεις γιατί δεν του δώσαμε το προσωπικό και κομματικό σωσίβιο που επιθυμούσε», είπε ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν αντιπολίτευση δεν υποστήριξαν ποτέ κανένα μέτρο και κανένα νομοσχέδιο που είχαν έρθει στη Βουλή».

«Εξαπέλυσε ύβρεις σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας … απέδειξε ότι στόχος του είναι να πολώσει και να διχάσει» σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Μεταξύ άλλων επέκρινε την κυβέρνηση τόσο για τον προϋπολογισμό, όσο και για το ασφαλιστικό, λέγοντας πως «ο πρώτος αριστερός προϋπολογισμός καταγράφει την επιστροφή της χώρας στην ύφεση και τα ελλείμματα»και σημειώνοντας ότι προχωρά σε μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον Πρωθυπουργό, υποστήριξε ότι «το άγχος του κ. Τσίπρα είναι και κομματικό και προσωπικό, δεν τον ενδιαφέρει ο σφαγιασμός των συντάξεων, τον ενδιαφέρει μόνο να ψηφιστεί το ασφαλιστικό, όμως αυτό είναι απίστευτος πολιτικός αμοραλισμός».

Σχολιάζοντας την ομιλία του του κ. Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγόρησε ότι προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αντικοινωνικές αποφάσεις της κυβέρνησής του, ενώ χαρακτήρισε λαϊκιστή τόσο τον Πρωθυπουργό όσο και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Του καταλόγισε ακόμη πως προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της κυβέρνησής του για φόρους. «Εμφανίστηκε να πανηγυρίζει πως δεν θα χρειαστούν τα 25 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Με τη διαδικασία που επέλεξε ξεπούλησε τζάμπα το τραπεζικό σύστημα. Προκάλεσε καταστροφή που φτάνει τα 40 δισ. ευρώ. Αντί να πανηγυρίζουν ας φτιάξουν την απολογία τους» είπε.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο., ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος προσωπικά δεν θα δώσουν χέρι βοηθείας «σε έναν έμπορο ελπίδας για να πετσοκόψει τις συντάξεις του ελληνικού λαού». Όπως τόνισε, έδωσε «σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις για όσα με περίσσιο θράσος μας καταλόγισε ο κ. Τσίπρας».