Γ. Πλακιωτάκης: Το σημερινό ναυάγιο της κυβέρνησης πείθει και τον πιο δύσπιστο, ότι ο θησαυρός του κ. Τσίπρα ήταν άνθρακες

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες του και να «ομολογήσει την αδυναμία του να κυβερνήσει αλλά και να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ξεπεραστεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας» εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, σε δήλωσή του για το νομοσχέδιο για το «παράλληλο πρόγραμμα».

«Η απόσυρση, από την κυβέρνηση, του νομοσχεδίου για το “παράλληλο πρόγραμμα”, αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, ότι τα όσα έλεγαν το προηγούμενο διάστημα ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του, ήταν άνευ ουσίας και για εσωτερική κατανάλωση» αναφέρει ο κ. Πλακιωτάκης.

«Το σημερινό ναυάγιο της κυβέρνησης πείθει και τον πιο δύσπιστο, ότι ο θησαυρός του κ. Τσίπρα ήταν άνθρακες» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Για «πρωτόγνωρο στα κοινοβουλευτικά χρονικά Βατερλώ» της κυβέρνησης καθώς και για «πρωτοφανή διασυρμό» κάνουν λόγο σε κοινή τους δήλωση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Βρούτσης.

Όπως αναφέρουν, με διαφορά λίγων ωρών δικαιώθηκαν οι ενστάσεις της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την «προχειρότητα και τον ασύλληπτο ερασιτεχνισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να φέρουν πολυνομοσχέδιο – παρωδία για το υποτιθέμενο “παράλληλο πρόγραμμα”, χωρίς να είναι κοστολογημένο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, χωρίς να έχει την έκθεση από την αρμόδια Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής και τέλος, χωρίς την απαραίτητη διαβούλευση που απαιτείται κατά το νόμο. Δεν τηρήθηκαν καν στοιχειωδώς οι προβλεπόμενες διαδικασίες κοινοβουλευτικής τάξης».

Τονίζουν δε ότι η Ν.Δ. έθεσε την Τετάρτη αυτά τα ζητήματα και προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πρωτόγνωρη διαδικασία, που, όπως σημειώνουν, προσβάλλει το Κοινοβούλιο και την ίδια τη Δημοκρατία.

«Δυστυχώς, ούτε εισακουστήκαμε ούτε οι κυβερνώντες συγκινήθηκαν από την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας και των άλλων κομμάτων. Το Βατερλώ της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου είναι εντυπωσιακό και πρωτόγνωρο στα κοινοβουλευτικά χρονικά. Ο διασυρμός της απόσυρσης ενός νομοσχεδίου που ήταν σε εξέλιξη η συζήτησή του, κατόπιν των εντολών της τρόικας είναι πρωτοφανής. Εκθέτει τη χώρα, διασύρει το Κοινοβούλιο», συμπληρώνουν οι κ.κ. Βρούτσης και Οικονόμου.

«Ένα είναι το σίγουρο: Ότι το άγχος των αχρείαστων, σκληρών μνημονιακών μέτρων που ήδη ψηφίζει η κυβέρνηση και η αναμονή των σκληρότερων μέτρων για ασφαλιστικό – αγροτικό που ακολουθούν, οδήγησε τους λογοπλάστες της κυβέρνησης στο ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που μόνο υπέρ των ευπαθών ομάδων δεν ήταν, με πλήθος “ρουσφετολογικών” και “φωτογραφικών” διατάξεων για φίλους και ημέτερους», καταλήγουν τα στελέχη της Ν.Δ.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ
Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε