Γ. Σταθάκης: Έχω τέσσερα και όχι 34 ή 44 ακίνητα

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας από το Βήμα της Βουλής για την υπόθεση των φερόμενων ως αδήλωτων 37 κατοικιών και 1,8 εκατ. ευρώ.

Στην απάντησή του επ αυτού, είπε ότι έχει τέσσερα και όχι 34 ή 44 ακίνητα και ότι τα αγροτεμάχια της συζύγου του που δεν έχει δηλώσει διότι ακόμη βρίσκεται στα δικαστήρια η ίδια για το καθεστώς ιδιοκτησίας τους, ξαφνικά βαφτίστηκαν 37 σπίτια.

Σε επίρρωση τούτου, επικαλέστηκε τον ΕΝΦΙΑ που πληρώνει για καθένα απ αυτά τα οποία δεν ξεπερνούν ανά τεμάχιο το ένα ευρώ.

Επιτέθηκε ωστόσο στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας: Δεν θα έμπαινα στον κόπο να διορθώσω αυτό το ψεύδος αν η Ν.Δ. δεν το είχε οικειοποιηθεί και πολιτικοποιήσει.

Και πρόσθεσε: Τόσα χρόνια έχουν ψάξει τα πάντα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν βρει και δεν θα βρουν τίποτα.
Όπως είπε μάλιστα ο ίδιος: “Να ενημερώσω ότι προέρχομαι από ευκατάστατη οικογένεια, η οποία δραστηριοποιείται 80 χρόνια στη Ναυτιλία, την ξέρουν πολλοί από τη Ν.Δ. Ο επίτιμος πρόεδρος έχει κάνει πολλές δηλώσεις για εμένα και την οικογένειά μου και ντρέπομαι πραγματικά που κάποιοι διολισθαίνουν σε τέτοια ψεύδη”.

Σε υψηλούς τόνους απάντησε στον Γ. Σταθάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Γιάννης Βρούτσης, δηλώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για διολίσθηση σε λαϊκισμό και ψεύδη την ώρα που προεκλογικά τα στελέχη του κερδοσκόπησαν πάνω στο δήθεν σκάνδαλο της υπόθεσης του Στ. Παπασταύρου.

Εμείς όμως δεν είμαστε ίδιοι, κατέληξε ο πρώην υπουργός.