Γ. Σταθάκης: Δεν θέσαμε ποτέ θέμα εξόδου από το ευρώ ως κόμμα

«Με αυτά προσπαθείτε να κάνετε πολιτική, να προτείνετε Εξεταστική Επιτροπή. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Δεν θέσαμε ποτέ θέμα εξόδου από το ευρώ ως κόμμα. Η προσπάθεια επιστροφής σε μια φαντασιακή έκδοση δείχνει τάση αδιέξοδου της ΝΔ. Τα προβλήματα είναι μπροστά μας, η κριτική είναι θεμιτή αλλά ας επικεντρωθούμε σε αυτά».

Κατά τα άλλα, ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε μη ρεαλιστική την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες χρειάζονται ισορροπημένα μέτρα, με ισορροπημένες λύσεις. Σημείωσε παράλληλα, ότι η κυβέρνηση κάνει στοχευμένες πολιτικές για την ανακούφιση των χαμηλών και μικρομεσαίων κοινωνικών ομάδων.

«Διαφωνώ πλήρως με τον ορισμό λαϊκή οικογένεια όπως την ορίζει το ΚΚΕ. Δεν μπορεί ένα αριστερό κόμμα να ορίζει ως «λαϊκή οικογένεια», μια που έχει έως 50.000 ευρώ φορολογητέο εισόδημα. Τα κριτήρια πρέπει να είναι πιο σαφή. Και πρέπει οι μισθοσυντήρητες λαϊκές ομάδες να προστατευθούν και να υπάρξει και κρατική αρωγή», τόνισε και κατέληξε:

«Η πολιτική μας για την διαχείριση των κόκκινων δανείων αποτελεί τον υψηλότερο βαθμό προστασίας των χαμηλών εισοδημάτων από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Γίνεται υπό συνθήκες υπέρτατης προστασίας για την πρώτη κατοικία και για τις κοινωνικές ομάδες που το χρειάζονται».

Από την πλευρά του ο ειδικός εισηγητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης υποστήριξε ότι με τις «ρυθμίσεις που έκανε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να διευκολύνει τις τράπεζες, για να αντιμετωπίσουν τις υπαρκτές και τις μελλοντικές επισφάλειες και τους κινδύνους που θα έχουν».