Γ. Σταθάκης: Η ύφεση φέτος θα κλείσει στο 1,5 – 2% και το 2016 θα έχουμε θετικό πρόσημο

Η ύφεση φέτος θα κλείσει στο 1,5 – 2% και το 2016 θα έχουμε θετικό πρόσημο, ανέφερε μιλώντας στον Βήμα FM ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα και να πάμε καλά στην αξιολόγηση, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση διακοπής της χρηματοδότησης:

«Η αξιολόγηση πρέπει να γίνει και να πάει καλά για πάρα πολλούς λόγους: Πρώτον, γιατί ανοίγεται συζήτηση για το χρέος, άρα έχουμε πολύ ισχυρό κίνητρο να προχωρήσει σωστά η αξιολόγηση και δεύτερον, διότι εκτιμώ ότι, εάν παραταθεί για οποιονδήποτε λόγο η διαδικασία της αξιολόγησης, καθυστερούμε πράγματα, τα οποία είναι πέρα από το χρέος. Είναι το θέμα της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών που είναι απόλυτα κρίσιμο, μέχρι 31/12. Οπότε είναι ισχυρό το μήνυμά μας. Τεράστια τα οφέλη. Πρέπει να προχωρήσει και να πάμε καλά στη πρώτη αξιολόγηση».

Για τον Δημήτρη Καμμένο, που αποχώρησε από την κυβέρνηση μετά τον σάλο με τα tweets στον λογαριασμό του, ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την άποψη ότι οι χειρισμοί ήταν απόλυτα σαφείς και απέδωσαν. «Δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα στο μέλλον. Δεν είχαμε το προηγούμενο επτάμηνο εκ του αποτελέσματος κρίνοντας. Όπου υπήρξαν προβλήματα αντιμετωπίστηκαν» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία της Task Force, εκτίμησε ότι μπορεί να παίξει θετικό ρόλο, διότι είναι ένα πεδίο διαλόγου, το οποίο δεν αφορά το μνημόνιο, αφορά μεταρρυθμίσεις, οι οποίες συναποφασίζονται με τη κυβέρνηση, μελετώνται και διαμορφώνεται ένα πλαίσιο συμβουλευτικό, μέσα στο οποίο μπορούν να γίνουν αλλαγές.