Γ. Σταθάκης: Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο μέχρι το 2022

Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο μέχρι το 2022, ενώ μετά θα χρειαστούν νέες συζητήσεις, δήλωσε την Τρίτη από το Βερολίνο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Ο ίδιος τόνισε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει στις 22 Απριλίου.

Όπως μετέδωσε το Reuters, μιλώντας σε ελληνογερμανικό φόρουμ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε: «Μέχρι το 2022, το χρέος… είναι βιώσιμο… Αλλά μετά, θα χρειαστούμε νέο γύρο συζητήσεων».

Επιπλέον, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να κλείσει στις 22 Απριλίου και ότι αμέσως μετά θα ψηφίσει η Βουλή την ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση.

Ο υπουργός Οικονομίας επισήμανε, δε, ότι ο αρχικός στόχος των 50 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις είναι μη ρεαλιστικός και πως τώρα ο στόχος είναι 15 δισ. ευρώ, αλλά μπορεί να μειώθει και άλλο τελικά. Από την τοποθέτηση του κ. Σταθάκη για το ελληνικό χρέος γίνεται κατανοητό ότι η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες αποστάσεις από το ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα πραγματοποιείται συνάντηση της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, το ρόλο του ΔΝΤ, το ελληνικό χρέος και το κλείσιμο της τρέχουσας αξιολόγησης, στον απόηχο της διαρροής της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου.