Δεκατέσσερις νέους προορισμούς από την Αθήνα περιλαμβάνει το θερινό πρόγραμμα της Aegean για το 2016

Δεκατέσσερις νέους προορισμούς από την Αθήνα περιλαμβάνει το θερινό πρόγραμμα της Aegean Airlines ΑΡΑΙΓ για το 2016, το οποίο παρουσίασε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρός της Ευτύχιος Βασιλάκης.

Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα δίκτυο 145 προορισμών, 111 εξωτερικού και 34 εσωτερικού, με 16.200.000 διαθέσιμες θέσεις, 1,1 εκατομμύρια περισσότερες από το 2015 από όλες τις βάσεις της εταιρείας. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, το 2016 η εταιρεία θα διαθέτει 61 αεροσκάφη, εκ των οποίων τέσσερα καινούργια.

Ειδικότερα, στο δίκτυο πτήσεων για το 2016 από την Αθήνα προστίθενται έξι νέες χώρες (Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Ολλανδία, Σλοβενία, Λιθουανία) και 14 διεθνείς προορισμοί (Δουβλίνο, Νίκαια, Λιλ, Νάπολη, Μπάρι, Λουξεμβούργο, Άμστερνταμ, Λισαβόνα, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Λουμπλιάνα, Τζέντα, Κρακοβία, Βίλνιους, Σπλιτ), ενώ αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των προορισμών και η συχνότητα των δρομολογίων σε χώρες, που αποτελούν πηγές τουρισμού, όπως είναι, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Σαουδική Αραβία.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας σημείωσε πως ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επιπλέον ενίσχυση του κόμβου της Αθήνας.
Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλάκης, δύο χρόνια μετά την απόκτηση της Ολυμπιακής, η Aegean έχει αναπτυχθεί, με τους εργαζόμενους να είναι κατά 700 περισσότεροι. Σήμερα, ο αεροπορικός όμιλος απασχολεί 2.740 άτομα, αριθμός που το καλοκαίρι του 2016 θα αυξηθεί σε 3.000, σύμφωνα με την εταιρεία.

Αναφερόμενος στο 2015, ο κ. Βασιλάκης σημείωσε ότι η επένδυση των επιπρόσθετων δύο εκατ. αεροπορικών θέσεων απέδωσε αύξηση κατά 17% στην κίνηση συνολικά και κατά 24% στην κίνηση εξωτερικού, ενώ προέβλεψε ότι η φετινή επιβατική κίνηση θα διαμορφωθεί σε 11,6 εκατ. επιβάτες.