Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη και την Πεμπτή

Την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που εντάσσει τους ναυτικούς στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ζήτησε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) Γιάννης Χαλάς, σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της 48ωρης πανελλαδικής απεργία στα πλοία, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ο κ. Χαλάς προειδοποίησε ότι ο κλάδος είναι αποφασισμένος να φθάσει μέχρι το τέρμα και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία είδους υποχώρηση, ενώ αναφερόμενος στην κυβέρνηση είπε ότι «αυτά που ως αντιπολίτευση πιστεύανε ότι οι άλλοι δεν τα κάνουν, τα κάνουν τώρα αυτοί εδώ».

Η απεργία των ναυτικών θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 06.00 το πρωί της Παρασκευής. Από την κινητοποίηση δεν εξαιρούνται τα πλοία μεταφοράς προσφύγων.

Την Πέμπτη στις 11 το πρωί η ΠΝΟ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση εντός του λιμανιού, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Θοδωρή Δρίτσα.

Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ.