Δεν είδα τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ

“Δεν γνώριζα ότι ήταν συγγενείς μου στη λίστα Λαγκάρντ” δήλωσε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη εκπομπή ΝΕΤ WEEK, ενώ τόνισε ότι δεν ποτέ δεν είχε κάνει συζητήσεις με τις ξαδέλφες του για λογαριασμούς τους στην Ελβετία.Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ο συνολικός χειρισμός για το θέμα του CD δεν ήταν ο καλύτερος.«Δεν είδα τα ονόματα της λίστας. Δεν ήταν αυτή η δουλειά μου. Εγώ έπρεπε να δω αν μπορούσαν να αξιοποιηθούν», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Τον Οκτώβριο του 2010 ο πρέσβης μας στο Παρίσι παρέλαβε ένα φάκελο με ένα CD ο οποίος έφθασε στα χέρια μου στις αρχές του μήνα. Ο ψηφιακός δίσκος ήταν ένα απλό CD με απόρρητα στοιχεία και ένα συνοδευτικό έγγραφο, σημείωσε ο πρώην υπουργός.

Στο CD υπήρχαν περίπου 2.000 αρχεία excel. Το έδωσα σε ένα συνεργάτη μου (τον οποίο δεν κατονόμασε) και ζήτησα την εκτίμηση του συνολικού ποσού που είναι μέσα στο CD μαζί με τα 20 μεγαλύτερα ποσά και τα ονόματα που συνδέονται με αυτά. Τα συνολικά ποσά της λίστας ήταν περίπου 2 δισ. δολάρια, ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ζήτησα να γίνει μια κόπια σε ένα USB το οποίο είναι το πιο ασφαλές μέσο αποθήκευσης, πρόσθεσε. Κατόπιν έδωσα στο κ. Καπελέρη μόνο τα 20 ονόματα που αντιστοιχούσαν σε ποσά 1 δισ. δολαρίων για να γίνει ένας πρώτος έλεγχος αλλά και για να μην υπάρξουν διαρροές, τόνισε.