Δεν υπάρχει διχασμός με το ΔΝΤ, δηλώνει ο Σόιμπλε – Θέλουμε η Ελλάδα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, τονίζει ο Μοσκοβισί

“Πρέπει να συζητήσουμε μερικά ακόμη θέματα και να δούμε τη συμφωνία με το ΔΝΤ. Νομίζω όμως ότι θα φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα”.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schaeuble μετά τη λήξη του Eurogroup.

Ο Schaeuble τόνισε ότι “δεν υπάρχει διχασμός με το ΔΝΤ, αλλά υπάρχει συνεννόηση” ενώ υπογράμμισε ότι “το ΔΝΤ συνεργάζεται- χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα”.

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται το Βερολίνο αναφορικά με το αν η ευρωπαϊκή τοποθέτηση στο ελληνικό πρόγραμμα είναι σωστή, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι “χρειαζόμαστε μια πιο ισχυρή και πιο ενωμένη Ευρώπη” προκειμένου να ξεπεραστεί κάθε τυχόν πρόβλημα.

“Η συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup επιτρέπει στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει το μέλλον” τόνισε ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Pierre Moscovici μετά τη λήξη του Eurogroup.

O P. Moscovici εξήγησε ότι υπάρχει ένα νέο πλαίσιο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι “έχουμε μία καλή συμφωνία που ανοίγει τον δρόμο στη χρηματοδότηση” της Ελλάδας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι “θέλουμε η Ελλάδα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών”.