Δεν υπερσυνταγογραφούμε ισχυρίζονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

 

Διεθνή έρευνα από τον μεγαλύτερο οργανισμό παγκοσμίως σε θέματα ιατρικών διαδικτυακών ερευνών (www.leadphysician.com) δείχνει ότι οι Έλληνες Ιατροί είναι έβδομοι από το τέλος σε μέσο όρο συνταγών (μ.ο συνταγών ανά μήνα 210) μεταξύ 29 χωρών και σε κάθε περίπτωση πολύ πιο κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, υποστηρίζει η Ενωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ.

Οπως σημειώνει, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην Ελλάδα είμαστε πολύ πιο κάτω, σε Μ.Ο συνταγών ανά μήνα, τόσο σε σχέση με χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά όπως η Γερμανία (250), η Τσεχία (500), η Ουγγαρία (550), το Βέλγιο (280), η Αυστρία (220) όσο και σε σχέση με χώρες του Νότου όπως η Ιταλία (250) και η Πορτογαλία (250).

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι “μετά από όλα αυτά καλούμε τους αρμόδιους και ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναζητήσουν αλλού τις αιτίες της υπέρογκης φαρμακευτικής δαπάνης που κατατρώει το 64% του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, γεγονός που αποτελεί μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως. Τους καλούμε να εφαρμόσουν όλες τις απαραίτητες πολιτικές για την πάταξη του φαινομένου καθώς επίσης και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους υπευθύνους”.