Δημοκρατική Συμπαράταξη: Οι καθημερινές τραγωδίες στο Αιγαίο δεν φαίνεται να προβληματίζουν τον Πρωθυπουργό

Για γενικόλογες διαπιστώσεις και κροκοδείλια δάκρυα κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ο υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θοδωρής Παπαθεοδώρου, με αφορμή την τοποθέτησή του στην Βουλή για το προφυγικό.

«Οι καθημερινές τραγωδίες στο Αιγαίο, οι προσβλητικές εικόνες για τον πολιτισμό μας στο πιλοτικό hot spot της Λέσβου δεν φαίνεται να προβληματίζουν τον Πρωθυπουργό» σχολιάζει.

Κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι αποφεύγει να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο και μέτρα για την αντιμετώπιση της σκληρής πραγματικότητας.

«Οι έπαινοι προς το Λιμενικό και τους ανθρώπους του στα νησιά ακούγονται ως ειρωνεία τη στιγμή που δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα από την κυβέρνηση για την ενίσχυση του σε στελέχη και πλωτά μέσα» σημειώνει.

«Η χώρα μας έχει αναλάβει τη δέσμευση ότι σε δυο μήνες θα λειτουργούν δομές υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων που θα υπαχθούν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλα κράτη μέλη. Η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει καν που θα χωροθετηθούν» δηλώνει ο κ. Παπαθεοδώρου.

Για τον λόγο αυτό η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, «ώστε επιτέλους να τοποθετηθεί η κυβέρνηση για την ύπαρξη ή μη ενός συγκροτημένου εθνικού σχεδίου για τη διαχείριση των ροών, για συγκεκριμένες δράσεις συνεργασίας των συναρμόδιων υπουργείων στον τομέα της διάσωσης, της υποδοχής και της καταγραφής των προσφύγων καθώς και τις πολιτικές συνεργασίας με τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς φορείς».
Κλείνοντας σημειώνει ότι η διακομματική συνεννόηση για τη διαχείριση των μικτών μεταναστευτικών ροών είναι απαραίτητη αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δε σημαίνει «λευκή επιταγή».