Διαγωνισμός για το «Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών» από την Γερμανική Πρεσβεία

Διαγωνισμό για το «Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών» προκηρύσσει για ενδέκατη φορά φέτος η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανία.

Το βραβείο απονέμεται σε καθηγητές και καθηγήτριες της γερμανικής γλώσσας για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, η Υπηρεσία Παιδαγωγικής Ανταλλαγής (PAD) θα απονείμει στον πρώτο βραβευθέντα πρόγραμμα επίσκεψης και παρακολούθησης μαθημάτων σε σχολείο της Γερμανίας διάρκειας 14 ημερών, με σκοπό την καλύτερη γνωριμία του γερμανικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Στον δεύτερο βραβευθέντα θα δοθεί η δυνατότητα να μελετήσει από κοντά τη χώρα και τον πολιτισμό της Γερμανίας παρακολουθώντας το σεμινάριο «Erlebte Landeskunde», επιχορηγούμενο από το Ινστιτούτο Γκαίτε (Goethe-Institut), διάρκειας μίας εβδομάδος.

Ο τρίτος θα λάβει τεχνολογικό εξοπλισμό για την καλύτερη διεξαγωγή του μαθήματος των Γερμανικών ενώ οι καθηγητές που θα διακριθούν με έπαινο θα λάβουν υποστηρικτικό υλικό για την διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας.
Θέμα του διαγωνισμού «Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών 2016» είναι: «Μαθαίνοντας Γερμανικά με Τραγούδια»

Η επιλογή του θέματος έχει σκοπό να παρακινήσει τους μαθητές όλων των ηλικιών να διδαχθούν τη γερμανική γλώσσα.

Οι καθηγητές καλούνται να εργαστούν με τους μαθητές τους δημιουργικά, καινοτόμα και με πρωτοτυπία με στόχο την προώθηση της γερμανικής γλώσσας. Δεν υπάρχει περιορισμός στην επιλογή των γερμανικών τραγουδιών: είτε επιλεχθούν παιδικά τραγούδια είτε παραδοσιακά, είτε το μουσικό είδος προτίμησης είναι Pop, Rock, Folk, είτε προέρχεται από τον τομέα τις κλασσικής μουσικής.

Υποψηφιότητες υποβάλλονται έως τις 15 Μαρτίου 2016 και η κατάθεση όλων των δικαιολογητικών πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στη διάρκεια επίσημης τελετής της Πρεσβείας τον Ιούνιο του 2016.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά το έντυπο αίτησης καθώς και την περιγραφή της εργασίας στη γερμανική γλώσσα στη διεύθυνση του Μορφωτικού Τμήματος της Πρεσβείας: ku-100@athe.diplo.de.

Για την αίτηση πρέπει να χρησιμοποιήσουν το ειδικό έντυπο αίτησης, το οποίο θα βρουν στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.griechenland.diplo.de/Vertretung/griechenland/el/06/Weshalb__Deutsch__lernen/Deutschlehrerpreis__2016.html

Στον ίδιο σύνδεσμο είναι διαθέσιμες και όλες τις περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού.