Διεγράφη από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Λ. Γρηγοράκος

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τέθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος, με απόφαση της προέδρου του ΠΑΣΟΣ Φώφης Γεννηματά.

«Δεν αποκλείω τίποτα» επέμεινε χθες ο κ. Γρηγοράκος, μετά τις πολιτικές αναταράξεις που προκάλεσε η προχθεσινή του αναφορά για πιθανή συμπόρευση στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Μητσοτάκη.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο βουλευτής με τις δηλώσεις του και τις «προβλέψεις» του για δήθεν προσχωρήσεις βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Νέα Δημοκρατία, υπονόμευσε την ενότητα και συκοφάντησε συναδέλφους του βουλευτές.

Προσθέτει πως «παρά το γεγονός ότι όταν κλήθηκε για εξηγήσεις, ανασκεύασε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν από δημοσιογράφους, επανέρχεται συνεχώς με νέες δηλώσεις και επιχειρεί συνειδητά να δημιουργήσει σύγχυση και κλίμα ηττοπάθειας στον πολιτικό μας χώρο».

Από την πλευρά του αυταρχική χαρακτηρίζει ο κ. Γρηγοράκος την απόφαση διαγραφής του και κάνει λόγο για επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος.

«Η επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος επικυρώνεται με την αυταρχική απόφαση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ να με θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Γρηγοράκος.

Τονίζει δε ότι «ο κατακερματισμένος χώρος της Κεντροαριστεράς θα βρει την πολιτική του έκφραση κόντρα στις απαίδευτες ηγεσίες».

Το απόγευμα της Πέμπτης και με απόφαση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, ο κ. Γρηγοράκος τέθηκε εκτός Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης..

«Δεν αποκλείω τίποτα» επέμεινε την Τετάρτη ο κ. Γρηγοράκος, μετά τις πολιτικές αναταράξεις που προκάλεσε η αναφορά του για πιθανή συμπόρευση στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Μητσοτάκη.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο βουλευτής με τις δηλώσεις του και τις «προβλέψεις» του για δήθεν προσχωρήσεις βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Νέα Δημοκρατία, υπονόμευσε την ενότητα και συκοφάντησε συναδέλφους του βουλευτές.

Πρόσθεσε πως «παρά το γεγονός ότι όταν κλήθηκε για εξηγήσεις, ανασκεύασε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν από δημοσιογράφους, επανέρχεται συνεχώς με νέες δηλώσεις και επιχειρεί συνειδητά να δημιουργήσει σύγχυση και κλίμα ηττοπάθειας στον πολιτικό μας χώρο».

Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

1. Έχουμε επανειλημμένα διακηρύξει με συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις μας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει εφεδρεία ή ουρά, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας.

2. Όποιος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορούν να είναι προσάρτημα ή δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει θέση στην κοινοβουλευτική μας ομάδα.

3. Ο κ. Γρηγοράκος με τις δηλώσεις του και τις «προβλέψεις» του για δήθεν προσχωρήσεις βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Νέα Δημοκρατία, υπονόμευσε την ενότητα και συκοφάντησε συναδέλφους του βουλευτές.
Παρά το γεγονός ότι όταν κλήθηκε για εξηγήσεις, ανασκεύασε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν από δημοσιογράφους, επανέρχεται συνεχώς με νέες δηλώσεις και επιχειρεί συνειδητά να δημιουργήσει σύγχυση και κλίμα ηττοπάθειας στον πολιτικό μας χώρο.

4. Είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του. Μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει. Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια.

5. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής γνωστοποίησε ότι ο κ. Γρηγοράκος δεν ανήκει πλέον στην Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στην επιστολή της, η κ. Γεννηματά αναφέρει: «Σας ενημερώνω ότι ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος δεν ανήκει πλέον στην ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράφει την επιστολή της ως Φ. Γεννηματά και χωρίς να αναφέρει την ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.