Δύο νέες δημοσκοπήσεις λίγες ώρες πριν το «άνοιγμα» της κάλπης

ÅËËÁÄÁ-ÁÈÇÍÁ-ÅÊËÏÃÅÓ 17 ÉÏÕÍÉÏÕ 2012-ØÇÖÏÖÏÑÉÁ-ÅÊËÏÃÉÊÁ ÔÌÇÌÁÔÁ.(EUROKINISSI-ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)

Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων εξασφαλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις, λίγες ώρες πριν το «άνοιγμα» της κάλπης. Πάντως, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Rass, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει μικρότερο προβάδισμα έναντι της Ν.Δ, της τάξης του 0,7%.

Πιο αναλυτικά, σε δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών» – στην πρόθεση ψήφου – ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,5% έναντι 24,5% της Ν.Δ., ενώ η Χρυσή Αυγή ακολουθεί στην τρίτη θέση με 7%.

Το ΚΚΕ έπεται με 5,5%, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ισοψηφούν στο 5% ενώ η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 3,5%. AΝΕΛ και Λαϊκή Ενότητα εξασφαλίζουν αμφότερες το 2,5% της πρόθεσης ψήφου. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14%.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 59% ενώ της Ν.Δ. στο 83%. Σημειώνεται ότι σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 15 Σεπτεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε 28% και η Ν.Δ. 24%.

Παράλληλα, σε έρευνα της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας «Αυγής», το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 33% και της Ν.Δ. στο 30%.

Στην τρίτη θέση έπεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) με 8% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7% , το ΚΚΕ με 6,5% , το Ποτάμι με 4,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%.

ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν 2,5%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 24%.

Σε δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό του iefimerida, καταγράφεται προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ της τάξης του 0,7% έναντι της Ν.Δ. Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,2%, με τη Ν.Δ. να έπεται με 27,5%.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) συγκεντρώνει 6%, το ΚΚΕ 5,4% και το Ποτάμι 4,1%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, «μάχη» για την είσοδό τους στη Βουλή δίνουν η Λαϊκή Ενότητα (3%), η Ένωση Κεντρώων (3%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (2,5%). Η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 9,3%.