Δ. Βίτσας: Είναι έωλη η λογική ότι οδηγούμαστε σε ακυβερνησία με τον νέο εκλογικό νόμο

«Είναι έωλη η λογική ότι οδηγούμαστε σε ακυβερνησία με τον νέο εκλογικό νόμο» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας στον ΣΚΑΪ.

Υποστήριξε ότι με τον νέο εκλογικό νόμο αναδιατάσσεται το πολιτικό σύστημα, δεν δημιουργούνται καταστάσεις ακυβερνησίας, δημιουργούνται συνασπισμοί και παρατάξεις ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος με σαφές πρόγραμμα, που δίνουν έτσι στον πολίτη τη δυνατότητα να παρέμβει στο εκλογικό σύστημα.

«Το γεγονός ότι αφαιρείται το μπόνους από το πρώτο κόμμα, δηλαδή οι χαμένες έδρες των υπόλοιπων κομμάτων είναι θετικό» σημείωσε και πρόσθεσε: «Θύμωσε ο ένας γιατί δεν το κάναμε χθες ή δεν το κάναμε αύριο; το κάνουμε τώρα. Έπρεπε να το κάνουμε μακριά από εκλογική περίοδο».

Για την ψήφο στα 17 έτη ο κ. Βίτσας σχολίασε ότι σε αρκετές χώρες υπάρχει δυνατότητα ψήφου και στα 16 και ότι «η νέα γενιά έχει όλο το μέλλον μπροστά της και πρέπει να εκπαιδεύεται από το πολιτικό σύστημα και να εκπαιδεύει το πολιτικό σύστημα», για να συμπληρώσει πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει συστήσει ψήφο στα 16 έτη.