Δ. Κουτσούμπας: Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Λαϊκής Ενότητας είναι εκ γενετής αδιέξοδες

Να αναλογιστεί εν όψει των εκλογών ότι «έρχονται σκληρά μέτρα» και ότι η «νέα κυβέρνηση θα αρχίσει να νομοθετεί, μεταξύ άλλων, επί του ασφαλιστικού, των εργασιακών σχέσεων, των ομαδικών απολύσεων» κάλεσε τον λαό ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Σε συνέντευξή του ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι ανά τρεις μήνες θα διενεργείται αξιολόγηση από το «κουαρτέτο» και θα προστίθενται νέα αντιλαϊκά μέτρα στον βαθμό που δεν αξιολογείται θετικά η πορεία της οικονομίας.

Εκτίμησε ακόμη ότι η πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα οξυνθεί την τελευταία εβδομάδα και απέδωσε την όξυνση αυτή και σε αντικειμενικούς, ως ένα σημείο, λόγους, αλλά και σε τεχνητούς, προκειμένου να αυξηθεί η συσπείρωση των ψηφοφόρων των δύο κομμάτων.

Αναφερόμενος στην Λαϊκή Ενότητα σχολίασε ότι «λέει ό,τι και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, καλλιεργώντας, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα τώρα, ψεύτικες προσδοκίες». Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και σειρά στελεχών της Λαϊκής Ενότητας «στήριξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ δεν ψήφισαν καμία τροπολογία από εκείνες που κατέθεσε το ΚΚΕ, προκειμένου να δοθεί μια ανάσα ανακούφισης στα λαϊκά στρώματα».

Υποστήριξε επίσης ότι τόσο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και εκείνη της Λαϊκής Ενότητας είναι εκ γενετής αδιέξοδη γιατί υπερασπίζεται τον καπιταλιστικό δρόμο, την διατήρηση της εξουσίας από τους μονοπωλιακούς ομίλους και το κεφάλαιο και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, με τον λαό να την πληρώνει πάντα.