Δ. Κουτσούμπας: H εφαρμογή του μνημονίου μετά τις εκλογές είναι προαποφασισμένη

H εφαρμογή του μνημονίου μετά τις εκλογές είναι προαποφασισμένη, ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν μιλάει πια για τις πρώτες 100 μέρες, όπως ακούγαμε στο παρελθόν. Τώρα όλα είναι ψηφισμένα».

Εκτίμησε ότι η κρίση στην Ελλάδα είναι βαθιά και πως ο τρόπος επίλυσης των προβλημάτων που έχουν επιλέξει είναι σε λάθος κατεύθυνση. Για αυτό κάλεσε τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τη «ρεαλιστική πρόταση» του ΚΚΕ γιατί όπως είπε «ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα».

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι με μεγάλα ποσοστά του ΚΚΕ τα λαϊκά στρώματα θα πάρουν «ανάσα». «Αυτό που θα κάνει τον λαό να πιστέψει ότι έχει δύναμη, θα το δει την επόμενη μέρα. Μόνο με το ΚΚΕ θα μπορέσει ο λαός να έχει ισχυρή αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή. Αυτά που έρχονται είναι πολύ σκληρά, πολύ βάρβαρα», σημείωσε.

Εξάλλου, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ αναγνώρισε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ωστόσο ανέφερε ότι οι συνολικές τους προτάσεις κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, κι αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο του λαού.

Τέλος, έκανε λόγο για πλήρη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην εφαρμογή του μνημονίου. «Κανείς δεν λέει “δεν θα υλοποιήσω το μνημόνιο” και όλη η κουβέντα γίνεται για κάποια μέτρα και τα ισοδύναμα. Aλλά τι ισοδύναμα να βρεις για τον αγρότη ή τον συνταξιούχο;» διερωτήθηκε.