Δ. Παπαδημούλης: Η Τουρκία κάνει ανατολίτικο παζάρι χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες

«Η Τουρκία παίζει σκάκι και ανατολίτικο παζάρι στη γεωπολιτική σκακιέρα χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες, τις ανθρώπινες ζωές με τη συμβολή των λαθροδιακινητών, προκειμένου να αποσπάσει πράγματα στο κουρδικό» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στις ξαφνικές ροές προσφύγων στο Καστελόριζο.

Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM, κατηγόρησε την Άγκυρα για προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων στο Αιγαίο, επισημαίνοντας ότι το Καστελόριζο δεν είναι χώρος υποδοχής προσφύγων, ενώ -όπως υπογράμμισε- η γεωγραφική του θέση βρίσκεται εκτός προσφυγικών ροών.

Ταυτόχρονα και όλως συμπτωματικά, όπως ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, με βάση την απόφαση της πολιτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, η περιοχή της Δωδεκανήσου έχει εξαιρεθεί από το σχεδιασμό της Συμμαχίας στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Παράλληλα, επέκρινε και την Ε.Ε, λέγοντας ότι προκειμένου να συνεργαστεί με τον κ. Ερντογάν «κάνει τα στραβά μάτια» και υιοθετεί στις επίσημες διακηρύξεις της έναν τόνο συμφιλιωτικό και ανεκτικό απέναντι στην Άγκυρα.