ΔEΠA : Kλείνει η short list σήμερα

 

Με μοναδικό θέμα την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την περαιτέρω εξέλιξη του διαγωνισμού που στη φάση αυτή θα καταλήξει με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.

Ετσι σήμερα αναμένεται να καταρτισθεί η τελική λίστα (short list) των υποψήφιων επενδυτών, να εγκριθεί το process letter που θα δοθεί στους επενδυτές και να οριστικοποιηθούν οι τελικές λεπτομέρειες για τη λειτουργία του data room, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι επενδυτές προκειμένου να καταρτίσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.

Σε ότι αφορά το χρόνο κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών, αυτός θα πρέπει να υπολογίζεται σε 2,5-3 μήνες από την αποστολή του process letter ή της λειτουργίας του data room.

Ετσι, εφ’ όσον όλα αυτά τακτοποιηθούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ή τις αρχές Φεβρουαρίου, η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών θα πρέπει να αναμένεται περί το τέλος Απριλίου ή τις αρχές Μαΐου.

Δεδομένης της σημασίας που έχει η ιδιωτικοποίηση των δύο ενεργειακών εταιρειών, λόγω του γεωστρατηγικού τους ρόλου στην περιοχή, και των «οχλήσεων» που έχει δεχτεί η Κυβέρνηση από ΕΕ και ΗΠΑ, αναφορικά με τη συμμετοχή ρωσικών εταιρειών, ο χρονικός προσδιορισμός της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών ευνοεί και τους λεπτούς χειρισμούς στους οποίους θα πρέπει να προβεί το Μαξίμου.