Εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών στο Μαξίμου

Στο τραπέζι του διαλόγου με τον Πρωθυπουργό θα καθίσουν τελικά οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών, καθώς και οι εκπρόσωποι άλλων 38 μπλόκων που συμπαρατάσσονται μαζί τους.

Όπως δήλωσαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα Τέμπη Παναγιώτης Καλογιάννης και από τις Μικροθήβες Χρήστος Μάντσιος, οι επιφυλάξεις ξεπεράστηκαν και τα δύο μπλόκα θα δώσουν το «παρών» στη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η εμπλοκή παρακάμφθηκε καθώς δόθηκαν διευκρινίσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, για το ποιοι θα είναι οι συμμετέχοντες στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, αφού υπήρχαν ενστάσεις από Τέμπη και Μικροθήβες, που δεν ήθελαν να καθίσουν με εκπροσώπους άλλων φορέων που δεν ανήκουν στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και δεν έχουν βγει στα μπλόκα.

Από χθες το βράδυ, σε ένδειξη «καλής θέλησης» οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών άνοιξαν την εθνική οδό και η κίνηση γίνεται απρόσκοπτα. Το ίδιο έκαναν οι αγρότες και στο μπλόκο των Μικροθηβών στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Μετά την χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη εξέφρασε την ελπίδα να εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, τόνισε σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» ότι χρειάζεται πνεύμα συνεννόησης από όλες τις πλευρές για να βρεθούν λύσεις, προσθέτοντας ότι από πλευράς κυβέρνησης έχουν γίνει οι απαραίτητες επεξεργασίες για ουσιαστικές βελτιώσεις και στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό.