Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών: Απαραίτητη η αποκατάσταση της πολιτικής σταθερότητας με πραγματικά εθνική συνεννόηση

Απαραίτητη κρίνει την αποκατάσταση της πολιτικής σταθερότητας, με «πραγματικά εθνική συνεννόηση», η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ).

«Απαιτείται καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση της κοινωνίας και των πολιτών για τα πραγματικά προβλήματα και τις αδυναμίες του τόπου. Μία μεγάλη, κοινή, πρόκληση που καλούμαστε όλοι μαζί σαν κοινωνία να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε. Είναι ίσως η χρυσή ευκαιρία να δοθεί ένα οριστικό τέλος στον λαϊκισμό, την προχειρότητα και τον πολιτικό καιροσκοπισμό» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΕΝΕ.

Η ΕΕΝΕ υπογραμμίζει ότι στηρίζει σταθερά την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, παρά τις ανισορροπίες και ελλείψεις στον σχεδιασμό του και προτείνει βιώσιμες και ρεαλιστικές λύσεις εντός Ευρωζώνης.

«Παρόλο που δεν θέλουμε να ασκήσουμε κριτική στην νέα συμφωνία δεδομένης της αναγκαιότητας αυτής, θέλουμε να σημειώσουμε την ανάγκη να γίνουν αντισταθμιστικές κινήσεις και ρυθμίσεις εγκαίρως ώστε να περιοριστεί η ύφεση – και οι επιπτώσεις της – στην κοινωνία, την εργασία και την πραγματική οικονομία», συμπληρώνει.

Όπως εκτιμά η ΕΕΝΕ, πρέπει να γίνουν – όπου καθίσταται δυνατό – οι απαραίτητες διορθώσεις με εκείνα τα ισοδύναμα – αναπτυξιακά – μέτρα που θα μπορέσουν να εξισορροπήσουν αδικίες, αλλά και να προλάβουν την ενδεχόμενη δημιουργία νέων στρεβλώσεων, όπως ήδη αυτές διαφαίνονται – όπως για παράδειγμα η υπερφορολόγηση συγκεκριμένων κλάδων.

Πάνω απ’ όλα, κατά την ΕΕΝΕ, πρέπει να δοθεί έμφαση σε «εμπροσθοβαρείς» μεταρρυθμίσεις που να διορθώνουν δομικές στρεβλώσεις και αδικίες με στόχο την βελτίωση της οικονομίας μας και των θεμελίων της, ώστε να καταστεί πιο φιλική προς την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία και άρα και προς την εργασία, την κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο.

Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών δηλώνει τη στήριξή της στη «μεγάλη, αναγκαία, εθνική προσπάθεια για παραγωγική ανασυγκρότηση και την βιώσιμη επιστροφή στην ανάπτυξη».

Παράλληλα, καλεί «όλες τις παραγωγικές δυνάμεις να συνεργαστούν ώστε να η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα».