Ενημέρωση για τον ΟΛΠ ζήτησε ο Θ. Δρίτσας – Ως θετική αξιολογούν φορείς του Πειραιά την πώληση

Αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ να γίνει αποδεκτή η βελτιωτική προσφορά της Cosco Group (Hong Kong) Limited για την απόκτηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

Ο υπουργός ζήτησε επίσης από το ΤΑΙΠΕΔ όλα τα σχετικά έγγραφα, στα οποία βασίστηκε αυτή η απόφαση.

Σύμφωνα με το γραφείο του υπουργού, ο Θοδωρής Δρίτσας ενημερώθηκε από το δελτίο Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ για τη σημερινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.

Ως θετική αξιολογούν εκπρόσωποι και φορείς του Πειραιά την πώληση του 67% του ΟΛΠ στην Cosco.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση και δικαίωση για τον κόσμο της παραγωγής και της εργασίας, χαρακτηρίζει την εξέλιξη ο Νίκος Αρβανίτης, Επίτιμος Πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης. «Αναμένουμε ο πλειοδότης να αναπτύξει πλήρως το επενδυτικό του πρόγραμμα με πελατοκεντρικό χαρακτήρα που θα οδηγήσει στην αύξηση των δραστηριοτήτων του Πειραιά, τις θέσεις εργασίας κα θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη για τις εταιρείας μας, την τοπική κοινωνία και την εθνική οικονομία» αναφέρει.

Απ’ την πλευρά του ο Μιχάλης Σακέλλης, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) σχολιάζει ότι «διαφυλάσσονται τα συμφέροντα της ακτοπλοΐας. Διευρύνονται επενδυτικά τα σχέδιά μας για την εξέλιξη του κλάδου. Θα υπάρξει και έλεγχος για τις ταρίφες των λιμενικών τελών».

Την ευχή να ανοίξουν οι δουλειές «για να αντμετωπίσουμε την μάστιγα της ανεργίας, να ενωθούν καράβια και το λιμάνι να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί» εκφράζει ο Γιάννης Πολυχρονόπουλος, Πρόεδρος του δ.σ. του Επιχειρηματικού Πάρκου Σχιστού.

«Θετική κίνηση, η οποία θα οδηγήσει σε αύξησης της κίνησης για το λιμάνι του Πειραιά. Θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κρουαζιέρα και ελπίζουμε να δούμε και αύξηση της τουριστικής κίνησης από Κίνα. Υπάρχουν και μικρότερα project σε άλλα λιμάνια που περιμένουμε με αγωνία ανάλογη θετική έκβαση» δηλώνει ο Χρήστος Μακρυαλέας, Managing Director, Inchcape Shipping Services, Greece.

Για μια καινούργια ημέρα για το λιμάνι του Πειραιά και για τη χώρα κάνει λόγο ο Μιχάλης Νομικός, Πρόεδρος Donomis Cruise Services. Εκτιμά ως δεδομένο ότι θα αναβαθμιστεί η κρουαζιέρα και η ανταγωνιστικότητα του Πειραιά στη Μεσόγειο.

Ο Θεόδωρος Κόντος, Πρόεδρος Ένωσης Εφοπλιστών κρουαζιερόπλοιων & φορέων Ναυτιλίας χαιρετίζει την εξέλιξη και υπογραμμίζει ότι θα αναβαθμιστεί το κομμάτι της κρουαζιέρας και ανοίγονται μεγάλες προοπτικές για τον κλάδο. «Δεν συμφωνούμε σε κάποια πλάνα, αλλά στηρίζουμε την συμφωνία» αναφέρει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης Γιάννης Χατζηαντωνίου σημείωσε: «Χαιρετίζουμε την εξέλιξη για τον ΟΛΠ. Είμαστε χαρούμενοι για τις προοπτικές που ανοίγονται για το λιμάνι».

Ο πρόεδρος Antipollution, Green, Βύρων Βασιλειάδης, έκανε λόγο για μια εξαιρετική συμφωνία που συνεπάγεται και μια ιστορική ημέρα για τον Πειραιά.