Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έκλεβε αυτοκίνητα και σκάφη στην Αττική

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που έκλεβε αυτοκίνητα και σκάφη προχώρησε η αστυνομία. Τα μέλη της οργάνωσης κατά την τελευταία διετία, διέπραταν στην περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής, κλοπές Ι.Χ. επιβατικών και φορτηγών αγροτικών αυτοκινήτων καθώς και κλοπές σκαφών, εξωλέμβιων μηχανών και δίκυκλων μοτοσυκλετών, με έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Τα κλεμμένα τα μετέφεραν στο ποιμνιοστάσιο στην Παιανία και στη μάντρα αυτοκινήτων στην Αρτέμιδα, όπου τα διέλυαν και πωλούσαν τα ανταλλακτικά ή παραποιούσαν τα στοιχεία και τα πωλούσαν αυτούσια.

Από την παράνομη δραστηριότητα, υπολογίζεται ότι η σπείρα είχε αποκομίσει περισσότερα από 500.000 ευρώ.

Για την υπόθεση, συνελήφθη 39χρονος, ενώ εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τριών Ελλήνων και δύο αλλοδαπών.

Σε βάρος των συλληφθέντων και αγνώστων συνεργών τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της τέλεσης διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες καθώς και της σύστασης συμμορίας.

Ο 39χρονος συνελήφθη στο περιφραγμένο ποιμνιοστάσιο, όπου εντοπίστηκε να οδηγεί κλεμμένο όχημα προσπαθώντας να μεταφέρει σκάφος, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 20-06-2016.

Επιπλέον, κατά τις αστυνομικές έρευνες, εντοπίστηκε και δεύτερο σκάφος σε κοντινή περιοχή, το οποίο είχε επίσης κλαπεί στις 23-06-2016.

Στη μάντρα αυτοκινήτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πολυτελή κλεμμένα αυτοκίνητα.

Συνολικά, από τις έρευνες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο σκάφη με τις εξωλέμβιες μηχανές τους και τα τρέϊλερ μεταφοράς τους, 5 πολυτελή Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα αγροτικό φορτηγό αυτοκίνητο, δύο μοτοσικλέτες, καθώς και τμήματα Ι.Χ.αυτοκινήτων και φορτηγών.

Επίσης, σημειώνεται ότι τα αποσυναρμολογημένα οχήματα ξεπερνούν τα 30.

Ο 39χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών και την σύλληψη των υπόλοιπων μελών της ομάδας συνεχίζονται.