Εξηγήσεις για την εκδήλωση του Αρτέμη Σώρρα και των υποστηρικτών του στην Αρχαία Ολυμπία ζητεί το Ποτάμι

Εξηγήσεις για την εκδήλωση του Αρτέμη Σώρρα και των υποστηρικτών του στην Αρχαία Ολυμπία ζητεί ο βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού Ιάσονας Φωτήλας, με ερώτησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως στις 27 Αυγούστου το μεσημέρι, βρέθηκαν στον χώρο του Αρχαίου Σταδίου της Ολυμπίας και επιδίδονταν σε όρκους και άλλα δρώμενα προς το Δία και τους άλλους θεούς του Ολύμπου, περίπου 300 άτομα, που όπως έγινε αργότερα γνωστό επρόκειτο για υποστηρικτές του κ. Αρτέμη Σώρρα», αναφέρει ο κ. Φωτήλας στην ερώτησή του.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής, «ανεξαρτήτως των πολιτικών απόψεων που εκφράζει ο κύριος αυτός και οι υποστηρικτές του, προξενεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός πως, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν φορείς που ασχολούνται με τον αθλητισμό έχουν προσπαθήσει με επίσημο αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες, να πραγματοποιήσουν αθλητικές εκδηλώσεις, όπως τον Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο Ολυμπίας με τερματισμό το στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, το αίτημα τους απορρίφθηκε».

«Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς δεν μπορεί να είναι χώροι όπου προνομιακά φορείς θα έχουν πρόσβαση», υπογραμμίζει ο κ. Φωτήλας. Καλεί τέλος τον αρμόδιο υπουργό να διευκρινίσει ποιος έδωσε (αν έδωσε) άδεια για την εκδήλωση του κ. Σώρρα, καθώς και αν γνώριζαν οι υπηρεσίες του υπουργείου ότι θα πραγματοποιηθεί τέτοιου είδους εκδήλωση.