Εξηγήσεις καλείται να δώσει ο Λ. Γρηγοράκος μετά τις δηλώσεις για Μητσοτάκη

Εξηγήσεις καλείται να δώσει ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στον γραμματέα της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, κατόπιν αιτήματος της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, μετά από τα θερμά του λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις δηλώσεις του αναφορικά με ενδεχόμενη συμπόρευση στελεχών του κοινοβουλευτικού συνασπισμού με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Γρηγοράκος διαφοροποιήθηκε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ από την κ. Γεννηματά, η οποία σχολίασε τη Δευτέρα ότι «με τις απόψεις του κ. Μητσοτάκη μας χωρίζει άβυσσος».

«Ο Μητσοτάκης δεν είναι ένας τυχαίος πολιτικός, είναι γεγονός ότι είναι ένας κεντρώος πολιτικός», ανέφερε. Ο δημοσιογράφος σχολίασε «αντιλαμβάνομαι ότι δεν σας χωρίζει άβυσσος» και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απάντησε: «Από μένα προσωπικά όχι».

«Πιστεύω ότι είναι ένας κεντρώος πολιτικός, ο οποίος βέβαια πρέπει να κοιτάξει λίγο δεξιά του, οφείλει να δώσει ένα στίγμα στο κόμμα του το οποίο θα είναι σαφές. Οφείλει στο κόμμα του η πλειοψηφούσα τάση να είναι στο κέντρο», συνέχισε.

Ακόμη εκτίμησε ότι αν όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης τα εφαρμόσει «σε λίγο χρονικό διάστημα η Ν.Δ. θα είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις».

Ερωτηθείς αν κάποια στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα μπορούσαν να στοιχηθούν με τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Γρηγοράκος απάντησε πως δεν το αποκλείει. «Και εν ενεργεία βουλευτές;», ρωτήθηκε, για να απαντήσει: «Δεν μπορώ να είμαι στην καρδιά και στο μυαλό του καθενός, αλλά δεν αποκλείω τίποτα».

Σε ερώτηση αν είναι ένας εξ αυτών απάντησε ότι με τον Κυριακό Μητσοτάκη έχει άριστες σχέσεις, αλλά με τον χώρο που εκπροσωπεί όχι. «Είμαι απέναντι από ένα κομμάτι της ΝΔ και δεν πρόκειται να συμπράξω με αυτό», σημείωσε.

Δεν έλειψε πάντως και η κριτική του προς το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Εγώ δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι θα κάνω, αν το ΠΑΣΟΚ δεν ανασυνταχθεί εκ του μηδενός και αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν κάνει κάτι καινούριο, δεν αλλάξει δεν αυτοπροσδιοριστεί, τι κάνει, πού είναι, ποιους εκπροσωπεί, δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω. Μπορεί να μην κατέβω καθόλου στις εκλογές», κατέληξε.