ΕΟΤ: Αύξηση του αριθμού Ρώσων τουριστών φέτος προς την Ελλάδα

Με ενθαρρυντικά μηνύματα για την Ελλάδα έκλεισε τις εργασίες της η σημαντικότερη τουριστική έκθεση της Ρωσίας ΜΙΤΤ 2016 (23-26/3) στη Μόσχα, όπου επιβεβαιώθηκαν για μία ακόμη φορά οι εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και η αναμενόμενη για φέτος, αύξηση του αριθμού Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα, με αφορμή και τον εορτασμό του έτους «2016: Η Ελλάδα στη Ρωσία».

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε στην Έκθεση με δικό του περίπτερο 805 τ.μ., όπου φιλοξενήθηκαν συνολικά 47 συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων θεσμικοί φορείς και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.

Το Ελληνικό περίπτερο εγκαινίασαν η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, παρουσία της πρέσβειρας της Ελλάδος στη Ρωσία, Δανάης -Μαγδαληνής Κουμανάκου και της γενικής προξένου στη Μόσχα Ελένης Μιχαλοπούλου.

Στο περιθώριο της Έκθεσης, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, συναντήθηκαν με τους μεγαλύτερους Τ.Οs, της Ρωσίας όπου επιβεβαιώθηκε η πρόθεση τους:

*Να ενισχύσουν τα προγράμματα διακοπών για τη χώρα μας με νέους -πλέον των παραδοσιακών- προορισμούς.

*Να εξυπηρετήσουν τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για την Ελλάδα.

*Να διευρύνουν τις ρωσικές πόλεις που συνδέονται με ελληνικούς προορισμούς, μέσω απευθείας αεροπορικών δρομολογίων.

Στις συζητήσεις κυριάρχησε η πρόθεση περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών, με στόχο τη χρονική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για τη χώρα μας και τον εμπλουτισμό των τουριστικών πακέτων με εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως, μεταξύ άλλων, το θρησκευτικό, ιαματικό και γαστρονομικό τουρισμό.

Επίσης, σε εκδήλωση που οργάνωσε η πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρωσία, σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας, ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ εγκαινίασε πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά που δημιούργησε γνωστός παραγωγός του Τ/Σ Μy Planet, Alexei Nikulin. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από άτομα, που εδώ και 26 χρόνια ταξιδεύουν στην Ελλάδα, ενώ πρόκειται για έναν χρήσιμο οδηγό, που επιτρέπει στους Ρώσους τουρίστες μέσα σε λίγο χρόνο, να κατευθυνθούν σωστά και να λάβουν αξιόπιστη πληροφόρηση.