Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια

 

Αρκετές ώρες θα χρειαστούν προκειμένου να ξαναβγούν στις ράγες το Μετρό, οι ΗΣΑΠ και το Τραμ, καθώς απαιτούνται χρονοβόρες διαδιακασίες για την διενέργεια των τυπικών ελέγχων συντήρησης και ασφαλείας στους συρμούς, αλλά και χρόνος για την επάνδρωση των θέσεων εργασίας.

Μάλιστα, έμπειρα στελέχη των αστικών συγκοινωνιών σημειώνουν ότι η ανάταξη του Μετρό δεν μπορεί να γίνει πριν από τις 17.00 ή τις 18.00, διότι, καθώς οι συρμοί τελούν εν ακινησία εδώ και εννέα ημέρες, χρήζουν μίας σειράς τυπικών μεν, αλλά απαραίτητων δε για την ασφάλεια μετακίνησης των επιβατών, ελέγχων.

Παράλληλα, αν και τα φύλλα πορείας έχουν επιδοθεί σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ, εν τούτοις αναζητούνται πολλοί ακόμη, οι οποίοι έχουν αλλάξει διεύθυνση κατοικίας.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, χρονοβόρα θα είναι και η διαδικασία εκκίνησης των συρμών των ΗΣΑΠ, διότι θα πρέπει να επανδρωθούν όλες οι θέσεις εργασίας, προκειμένου το σύστημα να μπορέσει να δουλέψει.Ίσως, όμως γίνει ταχύτερα, διότι οι συρμοί μέχρι την Πέμπτη κυκλοφορούσαν κανονικά και δεν χρήζουν μεγάλης επίβλεψης.

Αντίθετα, εκτιμούν ότι το Τραμ θα μπορέσει να κυκλοφορήσει ταχύτερα διότι δεν απασχολεί σταθμάρχες.

Πάντως, όπως λένε, η προσέλευση του κόσμου στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων είναι διαρκής, ενώ υπογραμμίζουν ότι είναι ευτυχές το γεγονός ότι η αστυνομική επέμβαση έγινε χωρίς βία. «Αυτά, πάντως είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις για το Μετρό» σχολιάζουν.