Επίθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στον Πάνο Καμμένο

Επίθεση στον Πάνο Καμμένου εξαπολύουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα όσα δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημειώνει: «Οι δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ επιβεβαιώνουν ότι τις τελευταίες ώρες, παίζεται ένα μικροπολιτικό θέατρο σκιών από τους συγκυβερνώντες κ. Τσίπρα και Καμμένο.

» Είναι φανερό, ότι τελικά η γοητεία της καρέκλας είναι πιο ισχυρή από τις όποιες προβαλλόμενες εθνικές ευαισθησίες.»

Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Χθες είχαμε τονίσει με έμφαση ότι ο κ. Καμμένος εκβιάζει σε μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, προκειμένου να αποκομίσει λάφυρα εξουσίας.

» Η σημερινή του κωλοτούμπα αποκαλύπτει περίτρανα τα παζάρια εξουσίας στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

» Άλλωστε έχει αποκαλυφθεί ο φαρισαϊσμός του διότι ο ίδιος ο κ. Καμμένος είχε αναφερθεί στα Σκόπια ως ‘Μακεδονία’. Είναι μία κυβέρνηση δίχως κύρος, αξιοπιστία και προοπτική.

» Η κατάσταση αυτή δυστυχώς εμφανίζεται την ημέρα της κρίσιμης Συνόδου για το προσφυγικό.

» Σε αυτή την Σύνοδο η κυβέρνηση έχει μια τελευταία ευκαιρία να υπερασπιστεί την εθνική ασφάλεια, τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα συμφέροντα του Ευρύτερου Ελληνισμού (και ειδικά της Κύπρου), σύμφωνα με την εθνική γραμμή που χαράχτηκε στη συνάντηση των αρχηγών. Μέχρι σήμερα δυστυχώς, δεν έχει προωθηθεί τίποτε από όσα συμφωνήθηκαν..

» Επιμένουμε για μια ακόμη φορά στα θέματα των εθνικών συμφερόντων διότι η σιωπή του πρωθυπουργού στις προκλήσεις Νταβούτογλου στη Σμύρνη (casus belli, παραβιάσεις), οι ασάφειες στην συμφωνία με την Τουρκία, η σιωπή του στην συνάντηση του Παρισιού για την αναφορά της FYROM ως ‘Μακεδονία’, και οι κίνδυνοι που αναδύονται για την συμφωνία Ελσίνκι, είναι ανησυχητικά φαινόμενα σε σχέση με την υπεράσπιση πάγιων θέσεων μας στην εξωτερική πολιτική.»