Επίθεση ΝΔ κατά του Ν. Βούτση, του Π. Καμμένου και της Όλγ. Γεροβασίλη

Ôï íÝï óýìâïëï ôçò ÍÄ ðïõ ðáñïõóßáóå ï ðñüåäñïò ôçò ÍÄ Áíôþíçò ÓáìáñÜò , ôçí ÐÝìðôç 21 Éáíïõáñßïõ 2011, óôï íÝï êôßñéï ôïõ êüììáôïò óôçí Óõããñïý

Επίθεση κατά του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, αλλά και της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βούτσης ανέφερε πως η διάταξη για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, που ψηφίστηκε την Κυριακή στη Βουλή, κινείται στα όρια της συνταγματικότητας, ενώ ανάλογη δήλωση είχε κάνει προ ημερών ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε πως η επιστροφή των αναδρομικών του ΕΚΑΣ δεν είναι μια δίκαιη ρύθμιση, γι’ αυτό και γίνεται προσπάθεια προκειμένου να μην επιστραφούν αυτά τα χρήματα.

«Ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα και τις πολιτικές τους άδικες, αντισυνταγματικές και επικίνδυνες» αναφέρει η Ν.Δ. στην ανακοίνωσή της και προσθέτει:

«Κάθε πολίτης αναρωτιέται:

Πώς μπορούν να εφαρμόζουν τέτοιες πολιτικές;

Γιατί τελικά μένουν στην κυβέρνηση;

Προσβάλλουν και τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού».

Επιπλέον, «πρωτοφανή απόφαση κυβερνητικής λογοκρίσιας» χαρακτηρίζει η Ν.Δ. την απαγόρευση της κάλυψης της διαδικασίας εκκένωσης της Ειδομένης από όλα τα ελληνικά και διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πέραν της ΕΡΤ και του ΑΠΕ.

Σχετική ερώτηση κατέθεσε προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, την οποία συνυπογράφουν οι βουλευτές του κόμματος, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Ιωάννης Βρούτσης, Κωνσταντίνος Τασούλας, Μάνος Κόνσολας, Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής, Βασίλης Κικίλιας, Απόστολος Βεσυρόπουλος και Αθανάσιος Δαβάκης.

Οι βουλευτές ζητούν από τον κ. Κουρουμπλή να πληροφορηθούν σε ποιο σκεπτικό εντάσσεται αυτή η απόφαση και «πώς αντιλαμβάνεται τον αρνητικό αντίκτυπο που δημιουργείται σε διεθνές επίπεδο και πώς απαντά στις διεθνείς επικρίσεις για περιορισμό της ελεύθερης δημοσιογραφικής κάλυψης;».

Επίσης, τονίζουν ότι με καθυστέρηση πολλών μηνών ξεκίνησε, στις 24 Μαΐου 2016, η διαδικασία μεταφοράς εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών από τον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης σε έξι διαθέσιμους πρώην βιομηχανικούς χώρους στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση- έχοντας εφαρμόσει και στο παρελθόν παρόμοιες τακτικές- απαγόρευσε την παρουσία δημοσιογράφων στον καταυλισμό και επέβαλε τον αποκλεισμό τους σε ακτίνα έξι χιλιομέτρων, «δίχως να δικαιολογεί τη λήψη της απόφασης λογοκρισίας, ενώ παράλληλα έχουν δοθεί περιορισμένες διευκρινίσεις και για τους χώρους μετεγκατάστασης και τις συνθήκες διαβίωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ρωτούν, ακόμη, τον αρμόδιο υπουργό αν «δεδομένης της προχειρότητας, την οποία επιδεικνύει η κυβέρνηση στη διαχείριση της παραμονής των προσφύγων σε όλους τους καταυλισμούς της ελληνικής επικράτειας, των προβλημάτων που δημιουργούνται στο επίπεδο διαβίωσης των ανθρώπων και στις τοπικές δομές», ποιος είναι ο σχεδιασμός, προκειμένου να υπάρξουν ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης.