Επίσημη συνάντηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ με τον ομόλογό του, αρχηγό της Αστυνομίας της ΠΓΔΜ

Οι τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό, καθώς και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, βρέθηκαν στο επίκεντρο επίσημης συνάντησης εργασίας που είχε στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της ΕΛΑΣ., αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, με τον ομόλογό του, αρχηγό της Αστυνομίας της ΠΓΔΜ, Γκοράντσε Σάβοβσκι.

Συνοδευόμενοι από αντιπροσωπείες ανώτατων αξιωματικών που προΐστανται ή εποπτεύουν υπηρεσίες και περιοχές, οι οποίες εμπίπτουν στο πεδίο της αστυνομικής συνεργασίας των δύο χωρών, οι δύο αρχηγοί στάθηκαν στην κοινή βούληση για περαιτέρω βελτίωση και ενδυνάμωση της διμερούς αστυνομικής συνεργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία εκτιμάται ως «ιδιαίτερα εποικοδομητική», κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία οι δύο πλευρές αναμένεται να αξιοποιήσουν με σκοπό τη βέλτιστη διαχείριση των ζητημάτων που τέθηκαν.

Εκτός από το προσφυγικό, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν κυρίως στην εδραίωση διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας –
ΠΓΔΜ στο πεδίο της αστυνομικής συνεργασίας, την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ιδίως στους τομείς της διακίνησης ναρκωτικών, της εμπορίας ανθρώπων και του διασυνοριακού εγκλήματος, ενώ αναφορά έγινε στη δυνατότητα παροχής από πλευράς ΕΛΑΣ τεχνογνωσίας και εκπαιδεύσεων στο αστυνομικό προσωπικό της γείτονας χώρας.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ σε δική του ανακοίνωση, χαρακτήρισε σημαντική τη συνάντηση, ιδίως σε ό,τι αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών για τη μεταναστευτική κρίση, αλλά και για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο αστυνομιών των δύο χωρών σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.