Επίταξη αποφάσισε η κυβέρνηση για το Μετρό

 

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται Κυβέρνηση και εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετά την απόφαση της πρώτης να προχωρήσει στην επιστράτευση των απεργών του μετρό μου συνεχίζουν για 8η μέρα την κινητοποίησή τους.

Ήδη οι εργαζόμενοι σε Τραμ και Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, που ανήκουν στην ίδια εταιρεία με τους εργαζόμενους του Μετρό, παρατείνουν εως την λήξη της βάρδιας την στάση εργασίας η οποία επρόκειτο να λήξει στις 4 το απόγευμα.

Επίσης στο πλευρό των συναδέλφων τους συμπαρατάσσονται και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ που αποφάσισαν ήδη να κηρύξουν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες. Μάλιστα να σημειώσουμε ότι τα σωματεία των εργαζομένων στις Οδικές Συγκοινωνίες ήταν ως τώρα τα πλέον μετριοπαθή, ωστόσο η επίταξη φαίνεται πως αλλάζει τα δεδομένα. Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, που επίσης πραγματοποιούν στάση εργασίας, κινούνται προς τα γραφεία της ΣΤΑΣΥ στα Σεπόλια.

Στο ίδιο σημείο συγκεντρώνονται και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους προκειμένου να συμπαρασταθούν στους απεργούς του Μετρό.

Απόφαση για επίταξη στο Μετρό

Την επιστράτευση των εργαζομένων του μετρό αποφάσισε, μετά από πολύωρη σύσκεψη, το Μέγαρο Μαξίμου. Την σχετική εισήγηση έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης – Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος απέκλεισε οποιαδήποτε περίπτωση εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο. Η απόφαση πυροδοτεί αντίδραση από το σύνολο των εργαζομένων στις συγκοινωνίες που έσπευσαν να προκηρύξουν απεργίες